Банките готвят масово повишение на такси и комисионни през октомври

...
Банките готвят масово повишение на такси и комисионни през октомври
Коментари Харесай

Банките готвят масово вдигане на такси и комисионни през октомври

Банките готвят всеобщо покачване на такси и комисионни през октомври и няколко от огромните трезори към този момент са пуснали предизвестия на уеб страниците си за това.

Финансовият анализатор Стефан Христов изясни пред БНР, че банките се презастраховат, защото сме очевидци на много промени през последните години като влизането в действие на нови регулации.

" Едната част от нарастването на таксите е обвързвана с банковите преводи в лв., като цяло банките се стараят да усилят таксите, там където се изисква присъединяване на чиновник на банката. Идеята е хората всеобщо да стартират да употребяват онлайн и мобилно банкиране ", сподели Христов.
 Банковите такси поевтиняват, само че това може да е за малко
Банковите такси поевтиняват, само че това може да е за малко

Ако лихвите не обезпечат приходите, ще го сторят таксите

Друга причина за повишението цената на банковите преводи е, че от декември влиза в действие нов правилник, който би трябвало да усредни заплащанията в евро и заплащанията в лв..

" Т.е. в случай че до момента банката ви е вземала 3 лева за превод в левове, би трябвало да ви взема 3 лева и за превод в евро, който сега е примерно 30-40, даже 100 лева от време на време ", означи специалистът.

И добави, че избрани банки стартират да работят като мобилни оператори от позиция на подвеждането на клиентите.

" Въпреки устрема към орязване на разноските си и понижаване на физическите интервенции в офис, банките не престават да уголемяват клоновата си конструкция, което е доста необичайно ", разяснява финансовият анализатор.
 Искате да намалите разноските си за банкови такси? Ползвайте интернет
Искате да намалите разноските си за банкови такси? Ползвайте интернет

Няколко преимущества на онлайн банкирането
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР