БЪНКЕРВИЛ, Невада (АП) — Думите Революцията е традиция“, изписани със

...
БЪНКЕРВИЛ, Невада (АП) — Думите Революцията е традиция“, изписани със
Коментари Харесай

10 години след въоръжено противопоставяне с федералните агенти, говеда Бънди все още пасат спорни пасища

БЪНКЕРВИЛ, Невада (АП) — Думите „ Революцията е традиция “, изписани със свежа синя и алена багра, маркират циментова стена в изсъхнала река под далечен надлез на автомагистрала в Южна Невада, където въоръжени протестиращи и федерални сътрудници се гледаха един различен през мерника преди 10 години.

Беше малко преди обяд в една гореща и слънчева събота, когато пазачи на добитък фермерът Клайвън Бънди, в това число стотици мъже, дами и деца, накараха Бюрото за ръководство на земите на Съединени американски щати да се откажат от осъществяването на правосъдни заповеди за унищожаване на добитъка на Бънди от големите сухи пасища към скромното му фамилно ранчо и плантация за пъпеши.

Свидетели по-късно споделиха, че се притесняват, че звукът от противоположна пукотевица на кола би провокирал кървава баня. Но изстрели не бяха създадени, държавното управление отстъпи и към 380 арестувани говеда Бънди бяха освободени.

„ Оттогава живеем релативно в мир “, Райън Бънди, най-възрастният измежду 14 Бънди братя и сестри, сподели в телефонно изявление....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР