Банка Откритие“ беше една от първите, които попаднаха под най-тежките

...
Банка Откритие“ беше една от първите, които попаднаха под най-тежките
Коментари Харесай

Китай загърби руските банки, предпочита Европа и САЩ frognews.bg

Банка „ Откритие “ беше една от първите, които попаднаха под най-тежките наказания - незабавно след началото на войната против Украйна, наричана от Москва „ специфична военна интервенция “. Министерството на финансите на Съединени американски щати я включи в листата на SDN. Сега в този лист към този момент има седем съветски редовно значими банки, което е повече от половината. Сред тях са Сбербанк, ВТБ, „ Откритие “, Алфа-Банк и други

 

Включвайки ги в листата на SDN, Министерството на финансите на Съединени американски щати забрани на американски банки и юридически лица да правят интервенции с тях.

Освен това всички активи на банки и структури, които те управляват, бяха блокирани в юрисдикцията на Съединени американски щати. Заради глобите, съгласно Задорнов, размерът на депозитите в банките в долари, евро и лири е намалял с 40% за 10 месеца - от $94 милиарда до към $57 милиарда

 

Търсенето на китайския юан няма да може да компенсира този неприятен резултат, споделя той, частично тъй като китайските банки съблюдават глобите.

 

Това се отразява в свободата на разплащанията и придвижването на заплащания в юани сред съветски и китайски банки.Китайските банкери избират да запазят положителните връзки със западните и американските банки, с които е техният главен бизнес и няма да рискуват с някакви прикрити покупко-продажби с съветски банкови институции.

 

Освен това съветската платежна система " Мир " се срина даже в другарски настроени към Русия страни и към този момент не действа, оповестява Bloomberg. Русия към този момент е второкласен страна във финансово отношение и това от ден на ден проличава в връзки на Китай и Индия към нея.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР