Банка Креди Сюис“ изкупи облигации на Еквадор на стойност 1,6

...
Банка Креди Сюис“ изкупи облигации на Еквадор на стойност 1,6
Коментари Харесай

Еквадор осигури средства за опазване на Галапагоските острови

Банка „ Креди Сюис “ изкупи облигации на Еквадор на стойност 1,6 милиарда $, освобождавайки парични средства за запазване на неповторимите Галапагоски острови в страната. Това е най-голямата подмяна на дълг против запазване на природа, която в миналото е правена, заяви Българска телеграфна агенция.

В проектите са включени три от главните държавни облигации на Еквадор, които са се сринали в цената си през тази година заради политическа рецесия. Те бяха закупени с огромна отстъпка, като спестяванията ще бъдат вложени за запазване на една от най-ценните екосистеми в света, която е въодушевила Чарлз Дарвин за основаването на теорията за еволюцията.

Операцията стана допустима, откакто в петък интернационалната рейтингова организация Мудис даде висок капиталов рейтинг Aa2 на „ галапагоските облигации “ на стойност 656 млн. $ с падеж през 2041 година Постъпленията ще бъдат употребявани за разпределяне на заем на Еквадор, обезпечен и застрахован от няколко американски финансови институции.

Обратното изкупуване се прави на фона на политическите разтърсвания в Еквадор, където Националното заседание е в разгара на развой на импийчмънт против президента Гилермо Ласо поради корист със служебно състояние, което той отхвърля.

Вулканичните острови Галапагос се намират на 970 км от крайбрежията на Еквадор. Заради отдалечеността си доста неповторими скотски типове, в това число великански костенурки, морски игуани и дарвинови чинки, се срещат единствено там и на никое място другаде в света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР