Баницата може да не е наше изобретение, но баницата с

...
Баницата може да не е наше изобретение, но баницата с
Коментари Харесай

Мариана Лозанова е загиналата шефка в МОН в адската катастрофа с тир

Баницата може да не е наше откритие, само че баницата с тиква (или тиквеникът, както всички го наричаме) си е чисто българска. Дори да не долюбвате този сладостен зарзават, когато го съчетаете с малко захар, канела и подправки и го увиете във фини точени кори, той се трансформира в същинско кулинарно прелъщение! Наистина е грехота една стопанка да не може да подготвя обичаен тиквеник, по тази причина бързаме да ви представим най-сполучливата и лесна рецепта за Домашен тиквеник:

Домашен тиквеник – лесна рецепта

Необходими артикули:

1/2 кг кори за баница 1 кг тиква 250 г масло 250 г захар 100 г орехови ядки 100 г галета 100 г пудра захар канела ванилия

 тиквеник с пудра захар

Начин на подготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да настържете тиквата на ренде.

Слагате я в подобаващ съд и я задушавате дружно с маслото. Маха се от котлона и се прибавят счуканите орехови ядки, галетата и канела на усет.

В намаслена тава се поставят два листа кори, поръсват се с масло и върху тях се поставя от тиквената плънка, както и малко захар. Слагат се още ред кори, плънка и захар. Продължавате по този начин, до момента в който корите и мястото в тавата не свършат.

Печете на 180 градуса до подготвеност и прелестен златист цвят. Когато е подготвена, се поръсва с ванилия, смесена с пудрата захар.

 домакински тиквеник

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР