Бандити горят с по 20 крадени коли на седмица. Става

...
Бандити горят с по 20 крадени коли на седмица. Става
Коментари Харесай

Най-големият кошмар на автоджамбазите се сбъдва! Бандити горят с по 20 крадени коли на седмица

Бандити горят с по 20 крадени коли на седмица. Става въпрос за първокласни лимузини и джипове, които при обзор на каналите в КАТ изгърмяват, а притежателите им остават с пръст в уста, тъй като ги конфискуват. Това сочат данни на Министерство на вътрешните работи, написа „ Телеграф “. Най-често става въпрос за чисто нови джипове „ Рейндж Роувър “, „ Мазда 6 “ и КИА.

„ Колите се карат сега главно от Италия и Испания и са с година на произвеждане след 2014 година Търсят се същите марки и модел, които са тотал-щета (претърпели свиреп катастрофи), взимат им данните и по този начин се вършат така наречен „ коли-близнаци “, обясниха ченгетата.

Обичайно крадците имат свои майстори, които още на територията на страната, от която са откраднали, вършат операциите по рамата, печатат документите менте и возилото идва „ прясно “ и легално у нас.

Купувачите на сходни първокласни возила в 99% от случаите знаят, че купуват неточен автомобил, считат криминалистите. Причината е, че цената на колите е съвсем двойно по-ниска от пазарната сега.

„ Обещават им, че имат свои хора на границата, с цел да подсигурят гладко прекосяване на пункта, по-късно и на каналите на КАТ в съответния район. Така купувачите са спокойни, че няма да се лишат от скъпите си играчки, без даже един път да са натиснали газта “, разясняват служители на реда. Най-често хората, които си разрешавали да броят луди пачки за крадени коли, са от престъпния контингент. По оперативни данни най-редовно нарко-играчи, топизмамници и фалшификатори на пари ставали горди притежатели на гепените коли. Имало обаче и балъци, които считали, че са блъснали далаверата на живота си с хем нов автомобил, хем на безценица.

Така да вземем за пример джип „ Рейндж Роувър “, който се търгува за към 180 бона, се пласирал от измамниците за по 50-60 000лв. „ Мазда 6 “ от 2016 година пък давали за скромните 40 бона. Имало и новички коли, създадени след 2015 година, които се предложили за 10-12 000 лева, засекли криминалистите.

По към 20 баровци и тарикари обаче горят на седмица поради лукса да си разрешат да купят краден автомобил, сочат данните на Министерство на вътрешните работи. Най-малко е броят в София – едвам по към 2 возила седмично. Цифрите демонстрират, че най-вече свити лимузини и джипове се пробват да минат и да станат изцяло легални през КАТ в регионите на Хасково, Търговище и Шумен. Там междинният брой засечени коли с пренабити рами е 6 на седмица. Почти същото било ситуацията и в Плевен, Габрово и Силистра. Полицаи са безапелационни, че доста мъчно може да се хване към този момент по кое време една кола е с пренабити номера, защото при някои модели те били на съвсем недостъпни места. Трябвало катаджията или охранителният служител на реда, извършващ инспекцията, да е супер познавач, с цел да хване измамата.

„ Особенмо на джиповете „ Рейндж Роувър “ идентификацията няма по какъв начин да се види, в случай че не слезе в канал, а катаджиите няма по какъв начин да залягат под всички возила на пътя “, обясниха криминалисти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР