Бананите се отглеждат в най-малко 107 страни и са на

...
Бананите се отглеждат в най-малко 107 страни и са на
Коментари Харесай

Ядете ли узрели банани? Ако не, започнете веднага, защото:

Бананите се отглеждат в минимум 107 страни и са на четвърто място измежду международните хранителни култури с парична стойност. " „ Medical News Daily ”

Бананите са супер храна!

Защо избираме да ядем нещо? Има 3 аргументи: вкус, усет и хранителна стойност.

Бананите са неповторими по това, че са налични, вкусни и доста питателни. Тези качества могат да обяснят за какво плодовете са толкоз публикувани.

- Ами захарта?

Естествените захари захароза и фруктоза придават на плодовете своята наслада. Някои хора се въздържат от бананите заради наличието на захар, само че няма потребност да се заобикалят или лимитират плодовете в рационални количества.

Химическият състав на създадената и натуралната фруктоза, да вземем за пример, е доста друг. Ето какво споделя Крис Гунар, в Healthline.com:

" Има доста доказателства, че огромни количества фруктоза могат да нанесат вреди, когато се употребяват в остатък. Това обаче зависи от дозите и подтекста и не се отнася за плодовете. "

Освен това, бананите са цялостни с фибри и вода. Първите, метаболитно, компенсират захарозата и фруктозата; последната спомага за облекчение на храносмилането на захарите.

Многобройните изгоди за здравето.

Нека задълбаем право в здравословните преимущества на храненето с два банана дневно:

1. Борят се с рака

Според японски откриватели, изцяло узрелите банани (жълта кожа с тъмни петна) съдържат доста количество „ израстък некротизиращ фактор ” или TNF.

TNF е сигнализираща молекула, известна като цитокин, която подтиква мощен имунен отговор, когато се откриват анормални туморни кафези.

2. Понижава кръвното налягане

Консумирането на диета с ниско наличие на натрий и високо наличие на калий спомага за поддържането на здравословно кръвно налягане. Калият контролира разширението на кръвоносните съдове на организма, което понижава кръвното налягане.

Здравните специалисти предлагат 4700 мг (mg) калий на ден.Много малко хора дават отговор на това условие.

Банан с естествен размер съдържа над 460 мг калий и е съвсем без натрий.

3. Насърчава здравето на сърцето

Освен, че са богати на калий, бананите съдържат огромно количество витамини В6 и С и здравословна доза фибри.

В изследване, оповестено в спис. „ Днешният диетолог ”, откривателите стигат до извода, че хората, които са яли най-малко 4000 mg калий на ден, имат 49% по-малък късмет да умрат от сърдечни болести спрямо тези, които употребяват едвам 1000 mg.

4. Регулира кръвната захар

Ако имате потребност от в допълнение доказателство, че съдържащите се в бананите захари са естествено здравословни, помислете за следното:

Проучванията демонстрират, че диабетици вид 1, които употребяват диета с високо наличие на фибри, имат по-ниски равнища на кръвната глюкоза, в сравнение с тези, които не го вършат. Диабетици вид 2, които употребяват доста фибри, резултатите им демонстрират възстановяване на кръвната захар, липидите и равнищата на инсулина.

Два междинни банана съдържат към 6 грама висококачествени фибри.

5. Спомагат храносмилането

Бананите са част от облекчаващата храносмилането, диета ": банани, ориз, ябълки и изгорял самун.

Споменахме, че бананите съдържат здравословна доза от висококачествени фибри, което улеснява храносмилането. Бананите също са богати на електролити, което оказва помощ да се компенсира течността, изгубена от потене и диария.Поради своите калиеви ресурси, качествени фибри и електролити, няколко банана всеки ден, могат да оказват помощ за поддържането на здравословна храносмилателна система.

6. Спомагат насищането с О2 на тялото

Дефицитът на желязо е един от най-често срещаните медицински проблеми в развитите страни. Продължителният недостиг на желязо може да докара до анемия, положение, при което тялото не получава задоволително О2.

Бананите са богати на желязо, съставна част на хемоглобина, която оказва помощ при превозването на О2 от белите дробове до останалата част от тялото.

7. Когнитивни изгоди

Бананите доставят калий в мозъка, което оказва помощ да се възстановяват равнищата на О2 и укрепва сигнализирането сред невроните.

Бананите съдържат също и триптофан, минерален предходник на мозъчния химикал серотонин. Серотонинът е нашият химикал, играещ роля на мозъчен " стабилизатор ", който защищава от промени в настроението и мозъчна „ мъгла ”.

Е в този момент в случай че не изядете най-малко един банан.../beu.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР