Балотажи и във Варна, и във Велико Търново прогнозира социологическата

...
Балотажи и във Варна, и във Велико Търново прогнозира социологическата
Коментари Харесай

Балотажи във Варна и Велико Търново прогнозира ”Маркет Линкс”

Балотажи и във Варна, и във Велико Търново предвижда социологическата организация ”Маркет Линкс ” в две проучвания, поръчани от бТВ за задачите на дебатите за Местни избори 2019, които малкия екран провежда.
Към момента втори тур се обрисува в редица регионални градове, в това число София, Пловдив, Русе, Плевен, Добрич и други, съгласно изследванията на " Маркет Линкс ".

Велико Търново
Около 55% се чака да бъде изборната интензивност във Велико Търново, демонстрират резултатите от експресното изследване, извършено измежду 404 лица над 18 година в интервала 4-7 октомври по метода на директното персонално изявление.

Прогнозите за старопрестолната столица са балотаж сред претендентите на ГЕРБ и " Българска социалистическа партия за България " Даниел Панов и Весела Лечева.

Панов взема 34 на 100 от гласовете, а Лечева - 17%.

След тях се подреждат Милен Михов от Вътрешна македонска революционна организация (3 на сто) и Калоян Янков от " Демократична България " (1 на сто). 2% от интервюираните показват, че ще гласоподават за различен претендент. 32 на 100 към момента не са решили.

В общинския съвет пък се чака ГЕРБ да е преобладаващата мощ, разяснява на база на изнесените предварителни данни социологът Добромир Живков.

Варна
55% % изборна интензивност се обрисува и във Варна, демонстрират резултатите от експресното изследване на " Маркет Линкс ", извършено измежду 404 лица над 18 година в интервала 4-7 октомври по метода на директното персонално изявление.

За разлика от 2015 година обаче на тези избори претендентът на ГЕРБ Иван Портних ще излезе на балотаж с различен претендент, демонстрират предварителните настройки. Преди четири години той бе на втори тур с самостоятелния претендент, подсилен от Българска социалистическа партия - Христо Бозов. Сега претендентът на левицата е трети по измерена поддръжка. Втори е водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Портних получава съгласно изследването 27 на 100 от гласовете, а Костадинов 12 на 100. Кандидатът на Българска социалистическа партия Анелия Клисарова взема 9%.

Следват: Николай Евтимов от Вътрешна македонска революционна организация с 2,5%, Светлозар Николов от " Ние, жителите " с 2,4%, Стела Николова от " Демократична България " с 1,8 на 100, Костадин Георгиев от Християндемократическата партия с 1,5 на 100. За различен претендент ще гласоподават 6% от интервюираните. 20 на 100 не са решили за кого ще гласоподават. От " Маркет Линкс " са измерили и 18% негласуващи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР