Балонът в крайна сметка ще се спука, дори ако курсът

...
Балонът в крайна сметка ще се спука, дори ако курсът
Коментари Харесай

Шефът на JP Morgan: Биткойн е измама

Балонът в последна сметка ще се спука, даже в случай че курсът на биткойн стигне 20 хиляди $, предизвести Джейми Димон

Криптовалутите са подобаващи за приложимост единствено от търговци на опиати и убийци, счита Джейми Димон, началник на JP Morgan

Виртуалната валута биткойн е машинация и в последна сметка балонът ще се спука, счита американският предприемач Джейми Димон, началник на мощния финансов холдинг JP Morgan, представен от Гардиън.

Според него, криптовалутите са подобаващи за приложимост единствено от търговци на опиати, убийци и хора, живеещи тук-там като Северна Корея, Венецуела или Еквадор. По този метод биткойн (bitcoin) може да има собствен личен пазар, само че той е извънредно стеснен, съобщи Димон на конференцията на банка Barclays в Ню Йорк, Съединени американски щати.

Шефът на JP Morgan би уволнил неотложно всеки чиновник на банката си, в случай че той търгува с биткойни. „ По две аргументи – това е срещу нашите правила и те са простаци. И двете са рискови “, сподели Димон.
още по тематиката
По неговите думи, криптовалутата няма да сработи. Не може да има бизнес, в който хората преоткриват валутата от въздуха и си мислят, че тези, които я купуват, са в действителност умни, разяснява мениджърът.

„ Това е по-лошо от луковиците на лалетата “, споделя още Димон по адрес на биткойн, базирайки се на пазарния балон, който поражда в Холандия през 1636-1637 година През този интервал търсенето на лалета в страната се увеличи извънредно, което първо ги оскъпи, а по-късно обезцени. Шефът на JP Morgan предвижда огромни загуби за тези, които влагат в крипотвалута.

По неговите думи, курсът на биткойн може да доближи и 20 000 $, преди да рухне, само че в последна сметка балонът ще се спука. „ Честно казано, аз съм просто шокиран, че никой не може да види какво съставлява това нещо “, призна Димон. След изказването му, курсът на биткойн падна с към 5%, като сега монетите се търгуват за под 4000 $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР