Балкански шампион в скока на дължина е Божидар Съръбоюков от

...
Балкански шампион в скока на дължина е Божидар Съръбоюков от
Коментари Харесай

Атлет от Харманли стана балкански шампион на скок дължина

Балкански първенец в скока на дължина е Божидар Съръбоюков от " Хеброс " (Харманли) за юноши под 18 година Той направи шест опита над 7 метра в ​дисциплината си и с персонален връх от 7.35 м завоюва купата в оспорвано съревнование, където вторият и третият бяха с резултати 7.33 м и 7.30 м. Възпитаникът на треньора Димитър Карамфилов направи отличен сезон с поредност от медали и трофеи, оповестиха от bgathletic.com.

Българските спортисти завоюваха общо шест медала от балканския шампионат за юноши и девойки под 18 година Той се организира в Кралево, Сърбия

Пламена Миткова е най-хубава в тройния скок с персонален връх 13.19 м, а по-късно завоюва и скока на дължина с 6.29 м. Лъчезар Вълчев нямаше конкуренция в тройния скок и с персонален резултат 14.96 м и също е първенец

Двата сребърни медала взеха спортистите ни Симеон Касълс на диск с персонален връх с повече от три метра на диск – 53.57 м, и Тодор Петров на гюле с 19.60.

България зае трето място в класирането по медали в конкуренция на 15 страни като отстъпи единствено на Турция и Румъния.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР