Балканите могат да се превърнат в регион на новосъздадени дигитални

...
Балканите могат да се превърнат в регион на новосъздадени дигитални
Коментари Харесай

Европейски форум събра в София стартиращи компании и балкански политици

Балканите могат да се трансфорат в район на новосъздадени цифрови хъбове, съобщи министър председателят Бойко Борисов при откриването на четвъртата годишна среща на европейските започващи компании. За първи път форумът бе в уголемен формат с присъединяване на компании от Централна и Източна Европа и Западните Балкани. Специално за конференцията в София дойдоха министър председателите на Сърбия, Македония и Черна Гора.

500 представители на новосъздадени компании се включиха в годишната среща на " прохождащите " европейски компании.

На форума министър председателят Бойко Борисов подчертава върху капацитета на младите софтуерно образовани хора в района да изградят мрежа от цифрови осведомителни хъбове.
Бойко Борисов, министър-председател: Искаме да създадем платформата, с която да дадем опция на българските жители, на сръбските, черногорски, македонски, а и на всички останали, тъй като не разделяме страните на Балканите и фактически да създадем една мощна балканска цифрова стопанска система и да дръпнем напред в идващите години.
Как Балканите да станат подобаващ район за започващи компании, към този въпрос дискутираха министър председателите на Сърбия, Черна Гора и Македония.

 Международен конгрес в София събра започващи компании и балкански политици Международен конгрес в София събра започващи компании и балкански политици
500 представители на новосъздадени европейски компании са в София - за присъединяване във конгрес, отдаден на новаторски започващи компании, проведен от Е...
Душко Маркович, министър-председател на Черна гора: Все още нашият район се пробва да излезе от обсега на социализма. Хората желаят да работят в държавния бранш, вместо да станат бизнесмени и да развият личен бизнес и лични хрумвания. Регионът обаче през днешния ден се движи много бързо и растежът на Черна гора е измежду петте най-динамични в европейски проект. Ето за какво ние се стараем да насърчим стопанската система и започващите компании. Зоран Заев, министър-председател на Македония: Смятам, че политиците би трябвало да избират по какъв начин да се учат. Ние би трябвало да поставим старания за развиването освен на брутния вътрешен артикул, да подтикваме стопанската система, само че и да подкрепяме старитращите компании - хората, които са новаторски и изобретателни, да имаме доста умни и надарени образовани хора. Подобни формати като този в София ни оказват помощ да получим скъпи познания, които да използван към започващите компании. Ана Бърнабич, министър-председател на Сърбия: Правителството не знае всичко. Aко сме представители на едно мъдро и отговорно държавно управление би трябвало да се допитваме до хората, които знаят по-добре от нас - да ги питаме какво да вършим и по какъв начин по най-хубавия метод да създадем нещо за тях. В края на 2016 година ние подпомогнахме основаването на самодейността " Дигитална Сърбия " като формат, който събира един от най-успешните стартъпи в Сърбия.  Мария Габриел: Нужни са повече вложения в цифровите умения на хората в Европейски Съюз Мария Габриел: Нужни са повече вложения в цифровите умения на хората в Европейски Съюз
Необходими са повече вложения в цифровите умения на хората в Европейския съюз - това съобщи в Сандански еврокомисарят по цифровата стопанска система и общест...

Еврокомисарят Мария Габриел съобщи, че има над 1200 започващи компании в Западните Балкани, които имат потребност от съгласуваност, с цел да даде подтик на цифровата стопанска система на Европа.
Мария Габриел, еврокомисар: Днес, с горделивост слагаме началото на мрежата " Стартъп Юръп " за Централна и Източан Европа и Западните Блакани. Пратньорство от 14 страни... Които поемат уговорката да улеснят връзките сред стартъпите в района, да засилим образованието по предприемачество, да сътворяваме синергии и увеличим съществуването на финансиране.
Участниците във форума подписаха декларация за подсилване на техническото предприемачество в Централна и Източна Европа и Западните Балкани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР