Балкан стартира с победа защитата на титлата си в Националната

...
Балкан стартира с победа защитата на титлата си в Националната
Коментари Харесай

Балкан започна с победа защитата на титлата си в НБЛ

Балкан започва с победа отбраната на купата си в Националната баскетболна лига. На старта на плейофите ботевградчани надделяха Берое вкъщи с 89:78. Победата обаче не пристигна по никакъв начин елементарно, като двата отбора изиграха доста оспорвано първо полувреме, само че основна се оказа мощната трета част за състава от Ботевград. В този дуел домакините бяха без Пол Джаксън, до момента в който в игра се завърна Димитър Димитров.

Срещата стартира доста оспорвано, като двата отбора неведнъж си разменяха водачеството. Разликата обаче по този начин и не надвиши 4 точки, като след 10 минути игра резултатът бе еднакъв – 22:22. Домакините разчитаха главно на Дипларос и Захариев в нахлуване, като двамата вкараха общо 18, до момента в който точките на противника бяха надалеч по-равномерно разпределени.

Балкан обаче скапе мерника си при започване на втория интервал, а играчите на отбора бързо започнаха да натрупат нарушавания. Берое се възползва и след поредност от точки на Пюригой и Хол, отборът дръпна с 32:26. Водени от Димитров, „ зелените “ на собствен ред отвърнаха със серия от 11:2 и още веднъж излязоха напред, само че на почивката задатъкът им бе съвсем най-малък – 40:38.

След паузата настъпи напредък в играта на баскетболистите на Петър Златанович, които единствено за четири минути се откъснаха с 55:39, откакто противникът им по този начин и не съумя да се разпише от игра за това време. Берое остана и без Александър Тодорович, който получи удар в коляното и бе наложително заменен. На два пъти преднината на Балкан доближаваше и 22 точки, а преди последната част отборът бе напред със 73:53.

Берое обаче не се отхвърли и след серия от 11:2 при започване на заключителния интервал още веднъж върна интригата в мача. Играта продължи панер за панер, като гостите съумяха да се приближат и до 8 две минути и половина преди края, само че Балкан удържа водачеството си до последно. За пет персонални нарушавания срещата не приключи Николай Грозев.

Христо Захариев означи 25 точки за Балкан, с 22 е Павлин Иванов. Данджел Пюрифой осъществя 22 точки за Берое.

Вторият мач от серията е на 5 май в Стара Загора, като се играе до две победи от три срещи.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР