“Балкан (Ботевград) е баскетболният шампион на България за втора поредна

...
“Балкан (Ботевград) е баскетболният шампион на България за втора поредна
Коментари Харесай

Везенков след титлата: Ботевград е най-баскетболният град в България

“Балкан ” (Ботевград) е баскетболният първенец на България за втора поредна година. Възпитаниците на старши треньора Петър Златанович завоюваха седмата си купа в клубната история след 3:0 победи против “Черноморец ” във финала на националната лига. “Зелените ” завоюваха оказалия се финален трети мач в серията с крайното 83:75 (23:22, 21:21, 15:18, 24:14) в зала “Арена Бургас ”.

“Балкан ” стана първият тим след ерата “Лукойл Академик ”, който пази купата си. Тимът от Ботевград стори това на най-негостоприемното място в българския баскетбол от началото на годината - Бургас, където “Черноморец ” не бе губил през тази година и се намираше в серия от 12 следващи победи.

“Две подред в баскетбола значи доста. Поздравявам целия град и всички балканци. Не мога да разясня друго. Много бяхме подложени на критика от самия град. Да, направихме неточности. Направихме много неща, които не би трябвало да се вършат, само че най-после се получи. Ботевград е най-баскетболният град и градът, който живее с баскетбола. Крайно време е да можем следващата година да ги накараме всички да си купят по една карта от 150 лв. и залата да не е празна и да няма празно място, тъй като градът го заслужава ”, разяснява генералният управител на “Балкан ” Сашо Везенков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР