Българското училище Паисий Хилендарски“ в Мюнхен отвори врати за новата

...
Българското училище Паисий Хилендарски“ в Мюнхен отвори врати за новата
Коментари Харесай

Българското училище Паисий Хилендарски в Мюнхен откри новата учебна година с тържество

Българското учебно заведение " Паисий Хилендарски “ в Мюнхен отвори порти за новата образователна година. В община Нойбиберг занятията стартираха с празненство на 15 септември, а в квартал Фрайхам през днешния ден, на 16 септември. Празникът в двата филиала откри директорката на учебното заведение Мария Карастоянова. В Нойбиберг тържествена тирада държа Веска Йорданова, консул по въпросите на културата и образованието, оповестиха за Българска телеграфна агенция от учебното заведение.

Възпитаниците на образователното заведение също бяха подготвили стратегия за първия образователен ден - те пяха песни под съпровода на китара и изнесоха рецитал.

" Ученици, учители и родители с неспокойствие посрещнаха учебния звънец, а първокласниците пристъпиха за първи път в класните стаи на едно българско учебно заведение. И още веднъж наклонността за увеличение на броя на учениците от година на година беше продължена. Както в нашето, по този начин и в другото българско учебно заведение в Мюнхен - " Дора Габе ". На добър час, благи деца “, допълниха от образователното заведение.

В учебно заведение " Паисий Хилендарски “ в Мюнхен се образоват възпитаници от първи до дванадесети клас, има и предучилищни групи за деца от три до шест години. Те учат български език и литература, история и география на България. Децата могат да вземат участие и в извънкласни занимания по национални танци, музика и пеене, национално творчество и изобразяване на приказки.

Обучението се прави по стратегиите, одобрени от Министерството на образованието и науката в България. От 2010 година просветното средище е включено в формалния лист на българските неделни учебни заведения в чужбина. Свидетелствата, които учениците получават, им дават право да продължат образованието си в България, без да поставят приравнителен изпит. Те могат да аплайват и в български университети, написа в уеб страницата на образователното заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР