Българското предложение за Оскар - Уроците на Блага“ на Стефан

...
Българското предложение за Оскар - Уроците на Блага“ на Стефан
Коментари Харесай

Още 7 акцента от програмата на Киномания, която започва днес

Българското предложение за " Оскар " - „ Уроците на Блага “ на Стефан Командарев - открива през днешния ден 37-ото издание на Киномания, което ще продължи до 3 декември. Отличен с " Кристален глобус " в Карлови Вари и огромната премия на журито на интернационалния кинофестивал в Рим, филмът е и необикновено завръщане за Ели Скорчева, за което изданието Deadline написа, че " може би е завръщането на десетилетието ".  

Очакваме с нетърпение последните филми на Люк Бесон и Уди Алън, както и да забележим Джони Деп и Хоакин Финикс в функциите на крал и император.  

Ето и още няколко акцента от програмата на Киномания. Започваме с филми, които описват за забележителни дами.

" Голда Меир: Желязната лейди на Израел " /Golda (2023)

Хелън Мирън е съвсем неузнаваема като една най-емблематичните и авторитетни дами в политиката - израелската министър-председателка Голда Меир. Действието на филма се развива през напрегнатите 19 дни на войната Йом Кипур през 1973 година,  Израел може да бъде изцяло погубен, а пред Голда има непреодолими компликации и песимистичен кабинет, до момента в който милиони животи са застрашени. Нейното твърдо водачество взема решение ориста на нацията й в оня миг.   

За 78-годишната Хелън Мирън идването на власт на Голда Меир е било " удивителен миг за младите дами " и че " до този миг е било неразбираемо, че жена може да управлява страна, да не приказваме за толкоз комплицирана и значима като Израел ". 

Воала, мадам Ширак...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР