Българското правителство подкрепя категорично исканията на българските превозвачи за приемането

...
Българското правителство подкрепя категорично исканията на българските превозвачи за приемането
Коментари Харесай

Правителството категорично застава зад превозвачите

Българското държавно управление поддържа изрично настояванията на българските превозвачи за приемането на ремонти в така наречен пакет „ Мобилност “, който ще бъде гласуван тази седмица от транспортната комисия в Европейския парламент. Това стана ясно по време на среща на министър-председателя Бойко Борисов с министъра на превоза Росен Желязков, на която бяха разисквани идният митинг на превозвачите в Брюксел на 10 януари и настояванията им Комисията по превоз в Европейския парламент да одобри препоръчаните няколко ремонти в пакета „ Мобилност “, касаещи регламента за командировките им, връщането до страната на регистрация на всеки 4 седмици и нощните почивки на водачите.

Българската страна се солидаризира с митинга на превозвачите, които се чака да бъдат подкрепени и от сътрудниците им от Румъния, Полша, Унгария, Литва, Латвия и Ирландия. Ограниченията, които се постановат с пакета „ Мобилност “, ще се окажат рестриктивни и извънредно затормозяващи за превозваческия бизнес в периферните страни на Съюза и на процедура ще го изтласкат от пазара, съобщи министър Росен Желязков. Ако пакетът бъде признат без поправките, за които упорстват българските превозвачи, България и изброените страни ще загубим огромна част от своя стопански капацитет и вътрешния ни артикул, нашите превозвачи ще бъдат принудени да изнесат бизнеса си на друго място, а това е недопустимо за нас като страна “, разяснява министър председателят Борисов.

Борисов и Желязков още един път показаха поддръжката на държавното управление за настояванията на българските превозвачи. Като израз на тази взаимност министър Желязков персонално ще участва на митинга на превозвачите на площада пред Европейския парламент в Брюксел, а по-късно и на съвещанието на транспортната комисия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР