Българското правителство остро осъжда агресията от Руската Федерация към Украйна,

...
Българското правителство остро осъжда агресията от Руската Федерация към Украйна,
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Българското правителство остро осъжда агресията от Руската Федерация към Украйна

Българското държавно управление остро осъжда експанзията от Руската Федерация към Украйна, съобщи министър председателят Петков след закрито съвещание на Министерски Съвет на тематика обстановката в Украйна.

Военната експанзия не беше предизвикана от Украйна.
За нас е неприемливо да има враждебни дейности в подобен сериозен мащаб в Европа в XXI век, акцентира той. Министър ръководителят ще взе участие през днешния ден в 20:00 часа на ексклузивен Европейски Съвет в Брюксел, където водачите на страните членки ще одобряват обща реакция и по-широки наказания по отношение на Русия.
България ще приказва в един глас със всички сътрудници в Европейски Съюз и НАТО, нашето единството е нашата мощ, почерта Кирил Петков.

В този миг няма опасност за България, само че все пак, българското държавно управление е изготвило проект за деяние за обезпечаване на енергийна сигурност, кибер сигурност, обзор на запасите и други ограничения. Българските жители могат да са спокойни, че работим доста оперативно, съобщи министър-председателят.

В момента се откриват три пункта, през които ще могат да се изтеглят български жители от Украйна. До в този момент към 200 души са декларирали предпочитание да се изтеглят. Българското държавно управление е осигурило наземен превоз и ясни процедури за бързо превозване на искащи българи и украинци към страната.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР