Българското правителство няма никаква опция за участие в тази сделка

...
Българското правителство няма никаква опция за участие в тази сделка
Коментари Харесай

Гинка Върбакова обясни защо е неизвестна

Българското държавно управление няма никаква алтернатива за присъединяване в тази договорка и това, считам, се потвърди по неоспорим метод. Това сподели енергийният министър Теменужка Петкова по отношение на договорката за ЧЕЗ, визирайки признатата преди над десетилетие тактика за приватизация особено на електроразпределителните сдружения – още по времето на ръководството на Симеон Сакскобургготски (2003 година), написа Actualno.com.

Тя подсети, че най-общо казано в тактиката написа, че страната не е добър собственик и в случай че остане собственик на ЕРП-тата, ще се попречи на либерализацията на енергийния пазар и уточни, че тогава ГЕРБ още не е съществувала като партия. Същевременно Петкова употребява думите " за жалост " що се отнася до невъзможността, съгласно нея, на българската страна да взе участие в договорката за ЧЕЗ. Причината – поради натиска за национализация. Сега излизаме и споделяме, че това, което е приоритет през 2003-2004 година, в този момент не е приоритет – нали разбирате по какъв начин изглеждаме в очите на близките, добави министърът на енергетиката.

Затова и съгласно нея Бойко Борисов не е имал друга опция да реагира – с опит да включи страната в договорката, при ескалацията на напрежението. Вие си подадохте оставката сега, в който договорката беше оповестена, без някой да ви я е желал, подсети в отговор аленият народен представител Жельо Бойчев, който разгласи, че няма да одобри, че е допустимо българската страна да няма никаква информация за готвената договорка за ЧЕЗ.

Мисля, че за всички стана ясно каква е повода да подам оставка – защото предстоят процедури по утвърждение на договорката в България, си представям какъв поток от упреци щеше да има другояче към мен, разяснява Петкова. Не ми е известно брачният партньор ми да познава Бойко Борисов и да се е срещал с него, сподели Гинка Върбакова в отговор на въпрос, подложен ѝ от депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева. Не съм желал да познавам политици – по тази причина не ме познавате, по тази причина никой не знае за мен, посочи Върбакова. Не съм работила с КТБ, нямам заем от 52 млн. лв. от нея, приключи Върбакова с разкритията за себе си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР