„Българското правителство не ми е поднасяло извинения за изказвания на

...
„Българското правителство не ми е поднасяло извинения за изказвания на
Коментари Харесай

Ска Келер пред „Дойче веле”: Българското правителство не се извини за изказванията на Валери Симеонов

„ Българското държавно управление не ми е поднасяло извинения за изявления на Валери Симеонов”, съобщи евродепутатът от Зелените Ска Келер в изявление пред „ Дойче Веле”.

Преди две седмици Келер беше на посещаване в България и се включи в митингите против смяната на проекта за Парк „ Пирин”. Тогава от партията на вицепремиера Валери Симеонов НФСБ излязоха с декларация, в която упорстват тя да бъде изгонена от страната ни и я упрекват в интервенция във вътрешните ни работи.

„ Много българи ми се извиниха персонално. Те самите са потресени от езика и наличието на изявлението на вицепремиера. Благодарна съм на българите, които ме поддържат и които се обърнаха персонално към мен”, добавя Келер.

Декларацията на партията е написана на език, който е надалеч от политическия.

„ Агресивният звук на Валери Симеонов, който е неподобаващ за един вицепремиер, демонстрира доста ясно какъв брой са опънати нервите. А това, че единствено часове след декларацията българското държавно управление разгласява своя позиция, демонстрира, че министър председателят следи зорко реакциите при сходни атаки”, разяснява още Келер.

Тя сподели, че е била доста сюрпризирана от определенията „ зелена джихадистка”, както и от изявлението на българския евродепутат Ангел Джамбазки, че Келер поддържа „ ислямската инвазия в Европа”.

На въпрос дали ще предприеме правни стъпки по отношение на декларацията на НФСБ, Келер съобщи, че ще продължи да се бори против „ сходно тесногръдство и агресия”.

„ Българското държавно управление беше много обезпокоеното от изявленията на вицепремиера. В противоположен случай нямаше да се дистанцира от тях. Българският министър председател знае доста добре, че неговият вице отиде прекомерно далеч”, добавя още евродепутатът.

Тя разяснява още, че се надява кабинетът у нас да изтегли проектите си за доизграждане на ски инфраструктура в Парк „ Пирин” и да чуе терзанията на жителите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР