Българското правителство на премиера Кирил Петков падна в сряда при

...
Българското правителство на премиера Кирил Петков падна в сряда при
Коментари Харесай

Световните агенции: Кризата и РСМ свалиха правителството на Кирил Петков

Българското държавно управление на премиера Кирил Петков падна в сряда при избор на съмнение в Народното събрание единствено след 6 месеца на власт. Това хвърли страната-членка на Европейския съюз (ЕС) в политически разтърсвания на фона на войната в Украйна и възходяща инфлация. Това оповестиха международните организации след извършения през вчерашния ден избор на съмнение.

Отбелязва се, че ръководещата коалиция е изгубила болшинството си поради разногласията за бюджетните разноски, както и дали България би трябвало да отключи присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз.

По мотив на договарянията със Скопие, македонската МКД написа, че някогашният ефирен водещ и сегашен политик Слави Трифонов ненадейно е изтеглил партията си " ИТН " (ИТН) от нежната четирипартийна ръководеща коалиция точно поради противоречие по тази тематика.

Консервативната партия ГЕРБ на експремиера Бойко Борисов е внесла бързо избор на съмнение, цитирайки неуспеха на икономическата и финансова политика на държавното управление на фона на растящата инфлация.

Агенциите означават и поредицата от избори в България за последната година.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР