Българското правителство и парламентарното мнозинство работят неотклонно за осигуряването на

...
Българското правителство и парламентарното мнозинство работят неотклонно за осигуряването на
Коментари Харесай

Денков подари на Зеленски копие на меча на хан Кубрат

Българското държавно управление и парламентарното болшинство работят праволинейно за обезпечаването на оптималната по опциите ни политическа, военна, дипломатическа, филантропична и материална поддръжка за Украйна. България разисква сключване на двустранно съглашение за сигурност, само че първо би трябвало да има утвърждение на Народно събрание. Това сподели министър председателят Николай Денков, който се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Маринския замък в Киев.

" България е и една от страните съоснователки на интернационална коалиция за битка с депортирането на украински деца на съветска територия ", заяви още министър председателят.

Денков подари на Зеленски имитация на меча на хан Кубрат и описа за завета към тримата му сина, че единствено, в случай че са тримата, няма да бъдат победени.

Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски и министър-председателят на България Николай Денков се договориха да засилват развиването на логистиката и инфраструктурата. Съответното разгласи украинският президент в профила си в обществената мрежа Фейсбук.

По думите на Зеленски " през днешния ден организирахме, както постоянно, продуктивни и много съответни диалози с министър-председателя на България Николай Денков “.

Зеленски благодари на страната ни за поддръжката на напъните в Черно море и Дунавския район за разширение на комерсиалните потоци и възобновяване на естественото мореплаване. " Изключително значимо е да успеем даже в толкоз мъчно време, макар всички компликации, да осигурим естествени стопански връзки “, акцентира той.

" Разбрахме се с България да засилим развиването на логистиката и инфраструктурата в нашия район. Общото ни почитание към правилото на добросъседството ще способства за стопански напредък и на двете ни страни “, акцентира президентът на Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР