Българското правителство е готово да съдейства като осигури правителствен самолет

...
Българското правителство е готово да съдейства като осигури правителствен самолет
Коментари Харесай

Петков предложи правителствения самолет за пренасянето на Благодатния огън

Българското държавно управление е готово да спомага като обезпечи държавен аероплан за преместването на плодородния огън от светия град Йерусалим.

В увещание на това министър-председателят Кирил Петков изпрати писмо до Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, оповестяват от държавната пресслужба за Moreto.net.

Във връзка с наближаването на огромния християнски празник Възкресение Христово министър председателят показва готовността на кабинета да окаже подпомагане, считайки че положителната традиция, построена в годините не трябва да бъде прекъсвана. В писмото си до патриарх Неофит министър-председателят Кирил Петков декларира също по този начин подготвеност за среща със Светия Синод на Българската православна черква – Българска патриаршия.

По-рано през днешния ден Ловчанският митрополит Гавриил разяснява, че решението на Светия Синод тази година да не изпрати своя делегация до Йерусалим е обвързвано с ограничаващите ограничения в Израел.

По думите му поради тях предходната година на нашата делегация се наложило да изчака на летището в Израел и оттова да вземе Благодатния огън. Ловчанският митрополит съобщи, че има и други аргументи, които отхвърли да разяснява, само че едно от съображенията на Синода било обвързвано с войната в Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР