Българското подразделение на италианската банкова група UniCredit - УниКредит Булбанк

...
Българското подразделение на италианската банкова група UniCredit - УниКредит Булбанк
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк продаде нов пакет лоши кредити за €84 милиона

Българското поделение на италианската банкова група UniCredit - УниКредит Булбанк е направило втора договорка за продажбата на портфолио от необслужвани заеми след първата, която беше осъществена преди няколко месеца.

От формалното известие на уеб страницата на компанията майка излиза наяве, че съглашението е както за обезпечени, по този начин и за необезпечени заеми, отпуснати на частни клиенти, дребни и междинни предприятия и корпоративни клиенти.

Купувач на пакета " неприятни " заеми е " Агенция за събиране на вземанията " ЕАД, която е българското дъщерно сдружение на норвежката B2Holding.

През януари българската финансова институция продаде необслужвани заеми за 93 милиона евро още веднъж на организацията.

 УниКредит Булбанк продаде неприятни заеми за 93 милиона евро
УниКредит Булбанк продаде неприятни заеми за 93 милиона евро

Порфейлът от необслужвани заеми беше платен от " Агенция за събиране на задължения "

" Портфолиото се състои напълно от български заеми с приблизителна стойност 84 милиона евро ", показват от банковата група.

" Продажбата е част от цялостната тактика на UniCredit за понижаване на необслужваните експозиции ", се добавя в известието.

Като част от своя екшън проект за увеличение на капитала най-голямата италианска банка търси 13 милиарда евро или 14 милиарда $ поддръжка от вложителите.

Преди година основният изпълнителен шеф на финансовата институция Жан-Пиер Мустие показа 3-годишна тактика за развиване на бизнеса. В нея с изключение на продажбата на акции за тази сума се планува и съкращаването на в допълнение 6500 работни места.

Тогава Мустие разгласи, че банката ще би трябвало да се освободи от част от активите си и да разтовари по този начин усложнената конструкция на финансовата институция. Първите стъпки в тази посока бяха направени с продаването на полската Bank Pekao.

 UniCredit набира €13 милиарда от фондовия пазар
UniCredit с екшън проект за увеличение на капитала

Италианският заемодател готви всеобщи съкращения
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР