Българското общество е запазило съпротивителните си сили. В тази битка

...
Българското общество е запазило съпротивителните си сили. В тази битка
Коментари Харесай

Крум Зарков: Коалицията е нестабилна, не може грешка да поправяш с грешка

" Българското общество е запазило съпротивителните си сили. В тази борба Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " беше на мястото си и накара държавното управление да преобърне позицията си. " Това сподели на конференция заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков след съвещание на Изпълнителното бюро на партията, визирайки позицията на ръководещите за измененията в изборното законодателство.

" Урокът, който беше даден на ръководещото болшинство, очевидно не е теоретичен. Късно нощес, още веднъж под паника, безредно и без подготовка, беше импортиран законопроект, който би трябвало да поправи грешката от предходната седмица. Но една неточност не може да бъде поправена с друга неточност ", сподели Зарков. Той добави, че ръководещите се пробват да неглижират ролята на президента и причините на левицата, които бяха излагани в продължение на 26 часа в Комисията по правни въпроси и пленарната зала за измененията в Избирателния кодекс.

" Днес същите тези хора, които нападателно отхвърляха причините ни през вчерашния ден, енергично ще ги пазят през днешния ден. Това изобщо не издига ролята на Народното събрание, а в противен случай - принизява я ", отсече Зарков. Според него е трябвало да се изчака ветото на президента и да бъде подкрепено, или в случай че няма несъгласие, да бъде изменен законът.

" Коалицията е нестабилна и това е толкоз явно, че просто не мога да схвана - по какъв начин с думи някои хора се пробват да трансформират действителността ", сподели Крум Зарков. Той изясни, че това е проличало след съдружния съвет, когато НФСБ на практика е " разтрогнал " " Обединени патриоти ", с изказването, че сами ще се явяват на избори. " От ГЕРБ се примолиха предходната седмица на Движение за права и свободи да спасят този парламент и Движение за права и свободи откликнаха. Дали на следващия ден и вдругиден ще го създадат отново, следва да забележим ", изясни още националният представител.

Спасението на парламентаризма минава през разформироване на Народното събрание

" Българска социалистическа партия и депутатите й няма да влизат в този парламент. Да не ни приказват за парламентаризъм. Що за парламентаризъм е този, при който министър-председателят, а не депутатите, взема решение по какъв начин да се държи главната парламентарна група? Що за парламентаризъм е този, при който се вършат промени на измененията на законите, още преди да са влезнали в действие? ", възмути се Крум Зарков. Той добави, че на импортирания нов законопроект на ГЕРБ нощес, ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева е подписана на шесто място.

" Първият човек в страната е подписан шести, след партийния началник, след другите фурнаджийски лопати, които трансформират мнението си от през днешния ден до на следващия ден. Председателят е шести. Това е мястото, което ръководещата коалиция дефинира на парламентаризма. Между 44-тото Народно събрание и парламентаризма не би трябвало да се поставя знак за тъждество. Спасението на парламентаризма минава през разформироване на Народното събрание ", сподели Крум Зарков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР