Българското общество е в плен на патриархалните нагласи, социализмът не

...
Българското общество е в плен на патриархалните нагласи, социализмът не
Коментари Харесай

Социологът Мира Радева: Българското общество е в плен на патриархалните нагласи

" Българското общество е в плен на патриархалните настройки, социализмът не ни отърва от тях. Прочетете описа на Елин Пелин „ Неновица ” („ Ангелинка ”), прочетете проф. Асен Христофоров. Патриархалният модел е основан върху насилието. Затова модерното общество се пробва да възпитава в различен вид правила ”. Това съобщи социологът Мира Радева в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Според журналиста Едуард Папазян: „ в 90% от случаите тези насилници са възпитавани от майките си и от фамилния модел. В българската Конституция на две места е записано какви са правата на жената-майка, на никое място не е записано какви са правата на мъжа-баща ”.

Мира Радева даде образец, че около младежите забравихме, че деца пребиват възрастните си родители, с цел да им вземат мизерните пенсии.

„ Сигнали се подават, само че самите родители не желаят да свидетелстват против децата си. Солидарна съм с хората, които декларират: „ Вие в този момент ли осъзнахте, че в българското общество има принуждение ”, сподели тя.

По думите й от вербалната експанзия елементарно се стига и до физическата. Българският хайлайф е дебитор на обществото ни, тъй като той е предназначен да води, да демонстрира стандарти, морал, изясни Радева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР