Българското общество е дълбоко разделено, когато говорим за начин, по

...
Българското общество е дълбоко разделено, когато говорим за начин, по
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Българското общество е дълбоко разделено

Българското общество е надълбоко разграничено, когато приказваме за метод, по който би трябвало да се гласоподава – 48 % имат вяра на машините, а 47 на 100 – на хартиените бюлетини.

 Ниската изборната интензивност демонстрира, че доверието сред гласоподавателите и политическото посланичество е изгубено. Това съобщи водачът на европейските либерали Илхан Кючюк в изявление за Дарик радио.

В предаването „ Седмицата ” той посочи, че въпросът е да се даде опция на всеки един български жител свободно да упражни своето изборно право. Според Кючюк обаче ние сме народна власт, която не е привикнала да действа с доста партии в границите на Народното събрание.

„ Никой не има вяра в желанието на политическите сили да се съберат на едно място и да основат резистентност, която да ни изведе от рецесията. Имаме още по-голям проблем, трансформираме се в водачи на нещо, в което не имаме вяра, с което влачим жителите в рисковата повърхност на неверниците. Хора, които не имат вяра, не могат да построяват напредък. Регресът е наложително изискване при тях ”, безапелационен бе Кючюк.

„ Жалко е, че 30 години по-късно не можем да се помирим с това, че вършим избори по европейски метод. България прави едни естествени избори, които са законни и могат да възпроизведат власт ”, добави Кючюк.

За него думата на 2022 година е война и България би трябвало да спре войната и по пътищата, и в институциите, и по значимите тематики, след което да потърси обединяване. Думата на 2023 обаче ще бъде мир, счита евродепутатът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР