Българското национално радио започна национална кампания под наслов Избери живота.

...
Българското национално радио започна национална кампания под наслов Избери живота.
Коментари Харесай

БНР започна национална кампания под наслов Избери живота“

Българското национално радио стартира национална акция под наслов " Избери живота ". Тя се концентрира върху вредата от използването на опиати и ще продължи осем месеца. Партньори в акцията са всички държавни институции с отношение към казуса - Министерствата на опазването на здравето, на образованието, Министерство на вътрешните работи, както и доста неправителствени организации.

Дилърите на опиати към този момент не дебнат в двора на учебното заведение, те са вътре в класовете. Това значи, че продавачите на дрога също са деца.
Александър Велев - ген. шеф на БНР: В последно време малко се приказва за този проблем. Затова взехме решение ние да подчертаваме на този значителен проблем, на този камшик, тъй като той не е единствено в България, той е в целия свят. А ние сме пък на кръстопът, както знаете сред Европа и Азия, а и на кръстопътя на дрогата, тя минава доста постоянно през България.   Предлага се наложително лекуване на наркозависимите Предлага се наложително лекуване на наркозависимите
Общинският съвет по наркотични субстанции в Благоевград упорства за наложително лекуване на наркозависимите хора у нас. От там са изпратил настояването с...

Статистиката е безмилостна - нараства броят на децата до 17 години, които правят закононарушения под влияние на опиати. 80% от подвластните, с които неправителствените организации работят, са малолетни.
Мария Гроздева - олимпийска шампионка по пукотевица: Много е значимо едно дете да е ангажирано. Просто вниманието му, всичките му старания да са някъде ангажирани и ориентирани, тъй като единствено по този метод ще избегне скуката и това да си намерения, че може да свърши някоя беля.
Първият ден от акцията даде поръчка и за съдействие сред институциите. Повече информация в клас, подготовка на учители и психолози. Защото посягането към дрогата постоянно е предшествано от страдалчество.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР