Българското национално радио отлага концерта, посветен на 85-годишнината на медията

...
Българското национално радио отлага концерта, посветен на 85-годишнината на медията
Коментари Харесай

Новото ръководство на БНР отложи концерта за рождения ден

Българското национално радио отсрочва концерта, отдаден на 85-годишнината на медията и връчването на огромната премия „ Сирак Скитник “ и годишните награди, се показва в прессъобщение на Българското национално радио.

По решение на Управителния съвет събитието се отсрочва до одобряване на годишния бюджет на националната медия за 2020 година.

Ръководството на БНР се извинява за породеното стеснение на всички участници и посетители. Поканите ще бъдат годни за спектакъла, когато бъде планувана нова дата за неговото осъществяване.

Концертът бе очакван от остарялото управление на радиото за 25 януари. Отлагането идва след разкритието на DarikNews за плануваните да се похарчат за една вечер в Операта 109 хиляди лева с Данък добавена стойност . Парите бяха за наем на залата, за възнаграждения, награди, като най-голямата част от сумата бе планувана за уредника на събитието - външна компания. По обясненията на тогавашния и.д. шеф на БНР Антон Митов сумата щяла да се ревизира, само че той не пожела да назове точната цифра с аргумента, че е комерсиална загадка. Външната фирма-организатор пък била предпочетена, тъй като радиото единствено не можело да провежда рождения ден - нямало учредителен отдел.

Вероятно новоизбраният единствено преди ден шеф на радиото - Андон Балтаков, е предпочел персонално да се запознае и ревизира планувания сериозен масраф за една вечер на фона на снадки финансов одит от Сметната палата. По данни на депутати от медийната комисия БНР е на недостиг от 4 млн. и точно поради това бе поискана проверката.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР