Българското национално радио (БНР) излезе с позиция по повод отнемането

...
Българското национално радио (БНР) излезе с позиция по повод отнемането
Коментари Харесай

БНР с позиция за изгонения си кореспондент от Москва

Българското национално радио (БНР) излезе с позиция във връзка отнемането на акредитацията и изгонването от Руската федерация на кореспондента на публичната медия в страната Ангел Григоров.

В цялата си работа като сътрудник в Москва в продължение на повече от шест години нашият сътрудник Ангел Григоров прецизно е спазвал интернационалните професионални и етични журналистически стандарти, се споделя в позицията на управлението на БНР.

„ Изгонването от Русия на единствения сътрудник на българска медия е напълно политически акт и е в ущърб на свободата на достъп до информация. БНР е разочаровано от опита акредитирането на кореспондента ни в Москва да се употребява като инструмент за напън и разменна монета от съветската страна “, гласи още позицията.

Русия е наредила на кореспондента на БНР в Москва да съобщи акредитацията си и да напусне страната. Според съветското външно министерство, представено от ТАСС, това е в отговор на дейностите на България против кореспондента на „ Российская газета " - Александър Гацак.

Уточнява се, че Русия ще прегледа въпроса за връщането на българския публицист, в случай че управляващите в София вземат позитивно решение по отношение на акредитацията на съветски публицист в България, написа Българска телеграфна агенция. Според информация на ДАНС на кореспондента на „ Российская газета " е наложено експулсиране поради активност, представляваща опасност за националната сигурност.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР