Българско вино от сорта Совиньон блан, реколта 2017 г. спечели

...
Българско вино от сорта Совиньон блан, реколта 2017 г. спечели
Коментари Харесай

Български Совиньон блан получи световен приз

Българско вино от сорта Совиньон блан, годишна продукция 2017 година завоюва влиятелна интернационална премия на Международния винен конкурс в Лос Анджелис. Виното е Face-to-face и се създава от избата " Ню Блуум " (New Bloom) в град Съединение. То получи най-високото отличие – Best of Class, в конкуренцията на мазета от 18 страни, измежду които Аржентина, Австралия, Бразилия, Чили, Франция, Италия, Нова Зеландия, Южна Африка, Испания, Съединени американски щати и други

В 79-то издание на Лос Анджелис Интернешънъл Уайн Компетишън (Los Angeles International Wine Competition) участваха 2921 виновност от 885 производители. Конкурсът в Калифорния се е утвърдил като един от най-престижните такива в границите на Съединени американски щати. Журито се състои от 70 интернационалните специалисти, а виновността се правят оценка със слепи дегустации по 100-точкова система.

“Наградата за Face-to-Face Совиньон блан е изключително специфична за нас, тъй като ни подрежда измежду виновност от райони с потвърдени позиции на международния пазар. Вярваме, че наградата е стъпка напред в разпознаването на България като първокачествен производител, а да надделееш над такава сериозна конкуренция с толкоз прочут вид е същински триумф. Още повече, надпреварата се провежда в Калифорния – щат фамозен с положителното си вино. На този декор сме още по-горди с признанията за нашите марки. “, разясниха от екипа на избата. Освен купата “Best Of Class” избата от Съединение завоюва златен орден за своето New Bloom Регент. PIXELS розе е със сребро, а бронзови медали получиха PIXELS Каберне Совиньон и Face-to-Face Розе.

Това е следващото интернационално отличие за българските виновност. На последното издание на Concours Mondial de Bruxelles те общо 44 медала, а страната ни се подреди измежду десетте производители с най-вече оценки. Там New Bloom Winery завоюва общо пет медала, два от които златни за своите розета.

На Mundus Vini златните медали за родните мазета бяха 7, сребърните – 24. Интересен факт е, че единственото злато пристигна за немски вид Регент, който се отглежда от избата в Съединение. На влиятелния конкурс Vinalies Internationales от 50 изпратени български виновност 18 получиха медали. Родните производители демонстрират все по-добри резултати с класическите френски сортове като Сира, Мерло, Каберне.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР