Българският вратар Николай Банков ще поднови тренировки следващия понеделник. Стражът

...
Българският вратар Николай Банков ще поднови тренировки следващия понеделник. Стражът
Коментари Харесай

Банков подновява тренировки следващия понеделник

Българският вратар Николай Банков ще възобнови тренировки идващия понеделник. Стражът на полския Рух (Хожув) получи фрактура на палеца на десния крайник в средата на предишния месец при гостуването на МКС Пушча (1:2), откакто бе изритан неприятно от неприятелски състезател.

Въпреки болките, стигналият до националния тим на България при започване на годината вратар взе присъединяване в дербито с ГКС Катовице няколко дни по-късно. Юношата на Добруджа изигра цялостни 90 минути при историческата победа с 2:1, само че след срещата бе заставен да легне под ножа.

В момента Банков се приготвя самостоятелно, като натъртва на беговите извършения и фитнеса. Първоначално се очакваше игралият у нас за Спартак (Варна), Миньор (Перник), Хасково и Локомотив (Горна Оряховица) вратар да премине физиотерапия, само че защото има подложен гвоздей в крайници, медицинският екип на Рух е решил да му спести облъчването.

Следващият дуел на отбора от Хожув е на 19 ноември, когато приема вкъщи Стал (Миелец). Очаква се Банков, който стартира извънредно мощно престоя си в редиците на 14-кратния първенец на Полша, да бъде на линия за дуела.

След като получи право да бъде картотекиран в локалната федерация, Банков застана под рамката на вратата в седмия кръг и до травмата си бе закрепостен титуляр в селекцията на Хуан Рамон Роча. 26-годишният българин на няколко пъти бе избиран за “Играч на мача”, а един път даже попадна и в Идеалния тим на кръга.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР