Българският Вълк от Уолстрийт“ е изправен пред обвинения в измама

...
Българският Вълк от Уолстрийт“ е изправен пред обвинения в измама
Коментари Харесай

Българският „Вълк от Уолстрийт“ се изправя на съд за измама на фирми с над 800 хил. лева

Българският „ Вълк от Уолстрийт “ е изправен пред обвинявания в машинация в правосъден развой
Започна правосъдният развой за огромна машинация против Юлиан Цолов, именуван българския „ Вълк от Уолстрийт “. 49-годишният Цолов е упрекнат в образуване на лъжливи схеми, които са предизвикали обилни финансови загуби на търговски субекти в размер на 774 384 лева

Софийската районна прокуратура е образувала правосъдно произвеждане против Цолов през март 2023 година Като го е подвела под отговорност за лъжливи дейности, които са включвали пренасочване на средства към себе си посредством погрешно показване на компанията му като дъщерно сдружение на пострадалите компании.

Българският „ Вълк от Уолстрийт “ се изправя на съд

Работейки под компанията си „ Алтегис “ ЕООД, Цолов, посочен като едноличен притежател и шеф, употребявал компанията си, с цел да я показа като филиал на реномирана компания. Занимаваща се с разнообразни услуги в региона на дизайна и мрежите. Чрез нея Цолов сключвал контракти с голям брой сдружения, като видимо предложил услуги по поддръжка и основаване на уеб страници. Разследванията обаче разкриват, че Цолов не е дал обещаните услуги. Въпреки че е издавал фактури и е получавал заплащания.
Дейностите по измамата обгръщат интервала от 2019 година до 2022 година Като през това време се твърди, че Цолов е правил комплицираните си интервенции по машинация.

В отговор на запитването на прокуратурата на Цолов са наложени ограничаващи ограничения, в това число възбрана за пътешестване.

Наказателното дело против Цолов е публично намерено на 8 февруари 2024 г.Първото правосъдно съвещание е планувано за 1 март.

 

Източник – Българска национална телевизия

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР