Българският туризъм отчита ръст от 9% над най-силната ни година,

...
Българският туризъм отчита ръст от 9% над най-силната ни година,
Коментари Харесай

9% ръст на бг туризма, в сравнение с най-силната му година

Българският туризъм регистрира растеж от 9% над най-силната ни година, която беше 2019-а. Това заяви във Велико Търново заместник-министърът на туризма професор Мариела Модева, където откри интернационалното туристическо ревю " Културен туризъм ".

Министерството на туризма е почнало масирана рекламна акция за поощряване на вътрешния туризъм, а с реклама в над 40 медии в чужбина разпространява България като туристическа дестинация, съобщи заместник-министър Мариела Модева и разясни за финансовото изражение на 9-е % растеж на туризма у нас:

" Над 600 милиона доходи има по отношение на туризма единствено в последните месеци. Тенденцията е доста позитивна - имаме удължение на зимния сезон и доста положителни трендове за резервациите на летния сезон ".

Активно се работи на немския и на полския пазар.

Към 20 % от туристите се ориентират към културен туризъм, уточни още проф. Модева и не удостовери изнесените преди няколко дни данни от Института за разбори и оценки в туризма, че годишно България губи по към 1,5 милиарда евро доходи от културен туризъм, тъй като страната не ръководи своята културно-историческа благосъстоятелност и разяснява:

" Има проблем с ръководството, стопанисването и социализацията на културни полезности. Ние имаме над 30 резервата, които са с най-висока на отбрана, имаме археологическо завещание и в това време дори паметниците на ЮНЕСКО имат проблеми ".

Над 50 общини, посолства и туристически организации се показват във Велико Търново в 18-ото издание на интернационалното ревю " Културен туризъм ", където в полемики до края на седмицата ще бъдат коментирани проблемите и вероятните решения в туризма, съобщи БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР