Българският транспортен министър Росен Желязков се срещна с колегите си

...
Българският транспортен министър Росен Желязков се срещна с колегите си
Коментари Харесай

България подготвя нова коалиция срещу пакета Мобилност

Българският транспортен министър Росен Желязков се срещна с сътрудниците си единомишленици по пакета Мобилност I в Европейския парламент. Той беседва с министрите на превоза на Полша, Унгария, Литва и Латвия в Европейския парламент. Очаква се включването и на Румъния.
Мнението им е, че се постанова започването на нов разговор, където да вземат участие всички членове на Европарламента от единомислещите страни, без значение от политическото им семейство. До момента по Пакета за подвижност се действаше преждевременно, без мощни причини и разбори, е станало ясно от диалога.
По време на срещата със заместник-председателя на Групата на европейските консерватори и реформисти на Екологичен потенциал Рафаеле Фито Желязков бе безапелационен, че признатите досега текстове по Пакета за подвижност се отклоняват значително от първичните си цели.
" Надяваме се, че новоизбраният Европейски парламент ще бъде отворен за нашите оферти ", акцентира Росен Желязков.
Българският транспортен министър разиска с координатора по Пакета за подвижност и член на групата Обнови Европа в Екологичен потенциал Хосе Рамон Бауса-Диаз противоречивите текстове в Пакета за подвижност.
Според текстовете по пакета Мобилност, ще се стигне до спомагателни часове ръководство и струпване на отмалялост у водачите, което е действителна причина за тежки произшествия. Задължителното връщане на транспортните средства до страните по определяне, ще усили излишно трафика, нездравословните излъчвания и амортизирането на пътната инфраструктура.
" Според изследване, оповестено от Европейската комисия, в Европейски Съюз липсват 400 000 безвредни и сигурни места за паркиране и отмора на водачите. Трябва да отпадне възбраната за използването на седмичната отмора в кабината, до момента в който не бъдат построени тези места ", съобщи министърът.
По думите му проблемите не може да се вземат решение единствено с налагането на забрани и ограничавания. Необходим е повсеместен метод, който да подсигурява равни условия за всички страни членки, както и задоволително време за акомодация на бизнеса и превозвачите ", посочи Желязков.
При диалога по тематиката с ръководителя на Групата " Идентичност и народна власт " на Екологичен потенциал Марко Зани българският министър означи, че Португалия и Исландия споделят част от причините на единомислещите страни.
По думите на Желязков сегашният вид на текстовете, обсъждани в Екологичен потенциал, води до директна интервенция в конкурентоспособността на един голям бранш в стопанската система на Европейски Съюз. " Не виждам нищо обществено в предлагането камионите да се връщат на всеки 4 седмици ", добави Росен Желязков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР