Българският тенисист Александър Лазаров загуби от Лоренцо Музети в три

...
Българският тенисист Александър Лазаров загуби от Лоренцо Музети в три
Коментари Харесай

Алекс Лазаров: Публиката помогна, смятам, че съм достоен за уважение след този турнир

Българският тенисист Александър Лазаров загуби от Лоренцо Музети в три сета на Sofia Open, само че със сърцатата си игра завоюва всички в залата, които стояха до 23:00 часа. Самият той съобщи, че е усещал поддръжката на публиката и показа, че в последните седмици и месеци е прочел неща в медиите, които не му се нравят, защото никой не знае през какво е минал в професионалния и персоналния си път дотук.

„ Публиката доста ми оказа помощ, в действителност. Още през цялото време се усещах изтощен. Той е доста напреднал физически. Нямаше по какъв начин да се оправя в третия сет. Това е тенисът – веднъж се получава, различен път – не. Радвам се, че задържах хората до 11 часа. Със сигурност щях да се класирам и за Australian Open с още 1-2 мача. При 6:5 не направих нещо неприятно, той знаеше, че мачът може да завърши. В последна сметка е и до самочувствие. Той си вярваше доста “.

„ Смятам, че играх добре. Идвайки на този шампионат, разликата бе, че играх и на други шампионати. Победих играчи в топ 50, 100, 150. Винаги е било прочувствено. Знаех, че няма да се развие както първия ден. Когато стигнах точки за пробив, разбрах, че не е невероятно. Бях много изцеден, само че нямаше по какъв начин да стане “.

„ Преживял съм доста и считам, че съм заслужен за почитание след шампионата, който направих. Времето напредва, аз не съм първа младост. Ако се вслушвах повече в хората към себе си, можеше да съм там, където е той. Най-голямото ми израстване е работата, геният го има. Живеем в страна, в която повече те потискат, а не те дърпат нагоре “.

„ Бях уверен, че ще стигна надалеч тук, в околните дни ще реша какво да върша. Не съм записвал никакви шампионати в идващите 2-3 седмици. В околните дни не желая да се връщам на корта. Най-вероятно ще изляза да играя, само че не знам какъв брой ще съм кадърен да игра като хората “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР