Българският тенисист Адриан Андреев отпадна в полуфиналите на тенис турнира

...
Българският тенисист Адриан Андреев отпадна в полуфиналите на тенис турнира
Коментари Харесай

Адриан Андреев се размина с първи финал през 2022 година

Българският тенисист Адриан Андреев отпадна в полуфиналите на тенис шампионата от веригата на ITF във Вецлар, Германия, откакто отстъпи в два сета на представителя на домакините Рудолф Мьолекер.

Адриан загуби с 2:6, 4:6 за 90 минути игра, като по този метод се размина с първия си край за 2022 година, до момента в който в утрешния ден Мьолекер ще има опцията да стигне до втория си трофей през сезона.

Двубоят стартира мъчно за българския представител, който позволи два пробива в първите си три сервис гейма и небрежно се оказа догонващ с 1:5 в първия сет. Макар Андреев да понижи пасива си в седмия гейм, в осмия Мьолекер поведе с 40-0 и при третата си опция постави завършек на първия сет след 6:2 в своя изгода.

Втората част още веднъж стартира кошмарно за Адриан Андреев, който загуби първите четири гейма, допускайки два пробива. Впоследствие българинът съумя да върне единия брейк, само че до поврат не се стигна и след 6:4 в интерес на Мьолекер германецът стигна до крайния триумф.

В разногласието за трофея на следващия ден германецът ще се изправи против №1 в схемата Ник Харт или №7 Рафаел Колиньон.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР