Българският сноубордист Радослав Янков заяви, че най-много съжалява, че не

...
Българският сноубордист Радослав Янков заяви, че най-много съжалява, че не
Коментари Харесай

Радослав Янков: Най-болно ми е, че не оправдах собствените си очаквания

Българският сноубордист Радослав Янков съобщи, че най-вече съжалява, че не е оправдал личните си упования при присъединяване си на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Той отпадна още в квалификациите на паралелния великански слалом и се подреди 19-и.

" Няма по какъв начин, на всеки му се желае непрекъснато да бъде на върха. Всеки се натиска, всеки се готви добре и когато пристигна сезонът, се сравняваш с другите. Този сезон заради избрани условия не стартира добре. После започнах да влизам във форма. Тук упражнявах сносно и не мога да кажа, че нещо ми е попречило. Просто през днешния ден не направих това, което желаех. След като мине сезонът, ще работим с треньора ми. Не съумях да оправдая моите упования, за което ми е най-болно. Не са ми попречили очкванията на хората, въпреки от психическа позиция това да ми повлия. Ще създадем разбор на сезона и започваме още веднъж. Един цикъл свърши и стартира нов. Гледаме напред. Пекин ме чака, стига да съм здрав ", каза Янков след старта в Южна Корея.

" В първото втурване не съумях да се събера, откъдето пристигна и разликата. За второто втурване ще забележим статискитака и ще преценим дали е било положително. Напрежението си оказа въздействие. Може би не направих механически това, което трябваше. Може би можех да карам малко по-изправено сред вратите и това ме лиши от финалите. Трябва да караш добре, да си във форма, всичко да е на място - екипировка, душeвност. Едва тогава идва и шансът. Но би трябвало да си добре квалифициран. Иска си каране и чак тогава в избрани обстановки и шансът оказва помощ ", добави Янков на финала. 

Именно към сноубордиста бяха ориентирани най-големите упования за орден от Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Най-доброто класиране на българин на форума е шестото място на Александра Жекова в сноуборд кроса./ Бтв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР