Българският скискачач Владимир Зографски остана на 58-мо място в квалификацията

...
Българският скискачач Владимир Зографски остана на 58-мо място в квалификацията
Коментари Харесай

В Австрия: Зографски отпадна в квалификациите

Българският скискачач Владимир Зографски остана на 58-мо място в квалификацията на огромната шанца в Бишофсхофен и не съумя да се класира за надпреварата в петък.

Надпреварата в австрийския град е последната във веригата " Четирите шанци ".

Зографски бе с 33-ти стартов номер в днешния ден, като тъкмо преди неговия опит посоката напразно се промени. Това евентуално повлия на скока му, защото българинът се отлепи добре от масата, само че внезапно пропадна и приключи с едвам 117 метра, които му донесоха единствено 94,8 точки.

Топ 50 за утрешното съревнование се затвори от представителя на домакините Маркус Мюлер със 110,7 точки, който скочи 119 метра

Победител в квалификацията стана норвежецът Халвор Егнер Гранеруд със 151,9. Той мина 137 метра със скока си и даде поръчка, че ще може да задържи преднината си пред поляка Давид Кубацки в разногласието за премията " Златния орел ".

Втори в квалификацията остана тъкмо Кубацки, който скочи с половин метър повече от Гранеруд, само че остана със 147,5 точки поради по-малка отплата. Трети в квалификацията е словенецът Анже Ланишек със 143,7 точки след скок от 134 метра.

В класирането за " Четирите шанци " води Гранеруд с 877,8 точки, следван от Кубацки с 854,5 точки и Ланишек с 823,5 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР