Българският системен интегратор “Телелинк“ изгради новата мрежова инфраструктура на „Луфтханза

...
Българският системен интегратор “Телелинк“ изгради новата мрежова инфраструктура на „Луфтханза
Коментари Харесай

Telelink изгради новата мрежова инфраструктура на „Луфтханза Техник София


Българският систематичен интегратор “Телелинк “ построи новата мрежова инфраструктура на „ Луфтханза Техник София “, като договорът с българското отделение на Lufthansa Technik Group включва също управляеми услуги, както и непрекъснат мониторинг, администриране (отдалечено и на място), ръководство и техническа поддръжка на конфигурираното съоръжение в режим 24x7.

 Telelink построи новата мрежова инфраструктура на „ Луфтханза Техник София “

„ Луфтханза Техник София “ e профилирана в даване на услуги по техническа поддръжка на теснофюзелажни самолети на Airbus и Boeing, като в София е основано едно от водещите уреди за ремонт и поддръжка на самолети в Европа с обща повърхност 25000 кв.м. и повече от 1000 висококвалифицирани чиновници.

Замяна на остарялата мрежа

Увеличаващият се размер на данните, свързани с предоставяните от Луфтханза Техник София услуги, водят до решението за подмяна на досегашната мрежова инфраструктура, предоставяна от „ огромен снабдител на бизнес услуги “. Целта е основаване на по-гъвкав и банален модел на техническа поддръжка, както и по-голяма видимост към личната мрежа. Компанията избира “Телелинк “, която да построи постоянна, високонадеждна и подсигурена закрепена и мобилна мрежова инфраструктура.

Системният интегратор прави техническа оценка на съществуващата среда за значими параметри като скалируемост, продуктивност и управляемост, в това число предвид на средата. Специалисти на „ Телелинк “ реализират оразмеряване и обмисляне на радиочестотния обсег на безжичната мрежа, както и одит на политиките за сигурност. Важна част от плана е валидиране и разбор на евентуални опасности при интеграцията на новото съоръжение и програмен продукт със съществуващата инфраструктура.

Интеграцията

По време на интеграционната фаза специалистите на систематичния интегратор са съумели да обезпечат работата на съществуващата мрежа по подобен метод, че всички работни процеси в компанията да бъдат минимално наранени. Извършените действия се основават на предефинирани вътрешни процеси по ръководство на ИТ услуги на база на най-хубавите практики по ITIL, ISO 27001 и Наръчника за управляеми услуги на Cisco Systems.

Бъдещи планове

“В резултат на чудесно показване и осъществяване по време на тръжната процедура за нашия план, София е първата локация, където избираме услугите на „ Телелинк “, като започнахме първо с създаване и доставка на LAN и Wi-Fi през март тази година и продължихме с IP телефония през август”, изяснява Росен Рангелов, управител на стратегия „ Услуги - Централна инфраструктура “ в “Луфтханза Техник София “. Според него партньорството с “Телелинк “ има голям капацитет да включи и други центрове на Lufthansa Tehnik Group по света.

“В качеството си на водещ систематичен интегратор в България и дълготраен сътрудник на Cisco System успяхме да предложим водещо в промишлеността решение в композиция с гъвкави професионални услуги. Договорът ни се базира на модел „ хардуер като услуга “, което ни накара да пренапишем някои от вътрешните ни правила, само че ни разреши да бъдем по-гъвкави за в бъдеще”, показа Иван Житиянов, шеф, „ Системна интеграция “ в „ Телелинк “. - Убедени сме, че ще можем да оказваме помощ на клиента и в други местоположения отвън България. Това би означавало увеличение на вложенията от наша страна както в човешки капитал, по този начин и в съоръжение, което сме подготвени да направим”, добави експертът.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР