Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група КВС,

...
Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група КВС,
Коментари Харесай

ОББ автоматизира работни процеси, за да улесни дейността на своите експерти

Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група КВС, вкарва роботизирана автоматизация на част от процесите си, с цел да облекчи работата на своите чиновници. Роботизираната автоматизация на процесите (RPA) съставлява софтуерен „ робот “, който употребява въведени към този момент процеси и приложения сходно на човек. Използването на подобен робот може да облекчи в огромна степен осъществяването на повтаряеми, еднотипни задания – да вземем за пример обработката на обемен поток от документи. Роботизираната автоматизация може да бъде създадена по този начин, че да прави сложни действия в голям брой разнородни системи с висока скорост и изключителна акуратност. Интелигентната автоматизация няма за цел да размени хората в тяхната професионална активност, а цели облекчаването им от осъществяването на еднотипни процеси. Това е и мотивацията на екипа на ОББ да вкара роботизирана автоматизация на процесите.



„ В момента в ОББ създаваме робот, който изтегля справките и ги обработва в офис приложението Excel. Това икономисва на специалистите до час ежедневна работа и им дава опция да се концентрират върху други характерни действия, изискващи професионалната им експертиза. Прилагането на сходна автоматизация е облекчение за експертите ни, които ще могат да насочат времето и напъните си и към други предпочитани задания “, разяснява Кристоф де Мил, иновационен водач на ОББ.

Първоначално роботът ще бъде следен от експертите на банката, с цел да управляват активността му, а откакто премине изпитателния интервал, автоматизираната технология ще стартира да оказва помощ на сътрудниците в рутинните им отговорности. Това е вторият робот, който банката вкарва. Първият валидира развой, осъществяван от чиновниците в Клонова мрежа, като по този метод подсигурява за точността на въведената от тях информация.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР