Българският шампион Лудогорец ще гостува на казахстанския Астана в първи

...
Българският шампион Лудогорец ще гостува на казахстанския Астана в първи
Коментари Харесай

Лудогорец гостува в Казахстан в първа битка за място на плейофите в Лига Европа

Българският първенец Лудогорец ще гостува на казахстанския Астана в първи дуел от третия прелиминарен кръг на Лига Европа. Мачът е през днешния ден от 17:00ч. в Астана. 
Прочетете още
Лудогорец отпадна във втория прелиминарен кръг на Шампионската лига от Олимпия Любляна след трагична среща и изпусната дузпа в последните секунди. Астана пък загуби доста тежко от хърватския Динамо Загреб и също отпадна от квалификациите на ШЛ. 

Реално мачът е доста значим за Лудогорец, тъй като отборът сигурно ще си обезпечи най-малко влизане в групите на Лигата на конференциите в случай че успее да в профил казахстанците. 

В предишния кръг в елита Лудогорец победи с 5:0 Ботев Враца. 

Астана не игра мач през уикенда, а сега отборът води битка за купата с Ордабаси. Тимът е вотри с 39 точки, а Ордабаси е водач с 42. 

Ако го направи Лудогорец ще има доста тежък противник в плейофите за влизне в групите на Лига Европа - нидерландския гранд Аякс. Дори и да отпадне от Аякс обаче българите ще бъдат непосредствено в групите на ЛК.

При гаф против казахстанците и отпадане Лудогорец ще би трябвало да играе плейоф за влизане в групите на Лигата на конференциите, а там противник ще е македонския Струга или Сфит от Люксембург. 

Реваншът е след седмица в Разград. 

Астана към този момент е играл против български тим и няма по никакъв начин положителни мемоари. Преди 10 години казахстанците срещнаха Ботев в Лига Европа и изгубиха с 0:1 като хазаин и 0:5 като посетител. 

Българската връзката е обвързвана с някогашния състезател на Ботев и Левски Атанас Курдов, който е играл в тима и даже стана първенец с Астана. 

Бившият треньор на Левски и Ботев Станимир Стоилов пък е най-успешният треньор в историята на тима и завоюва трофеите в Казахстан и вкара тима един път отбора в групите на Шампионската лига и два пъти в групите на Лига Европа. Любопитно е, че Мъри беше треньор на Ботев при триумфа с 5:0 над Астана. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР