Българският шампион Лудогорец се завърна на върха в efbet Лига,

...
Българският шампион Лудогорец се завърна на върха в efbet Лига,
Коментари Харесай

След много драма и прекъснат мач: Лудогорец свали ЦСКА от върха

Българският първенец Лудогорец се завърна на върха в efbet Лига, откакто надви над кандидата за короната му ЦСКА с минималното 1:0 като посетител посред стадион „ Българска войска “ в изпълнен с доста драма и страсти конфликт от 28-ия кръг на шампионата. Единственото и победно попадение осъществя голмайсторът на „ орлите “ – Игор Тиаго, в 68-ата минута.

Срещата обаче продължи повече от два часа, откакто беше спирана на два пъти през второто полувреме. Първо, в началните минути на частта, поради димната завеса, която провокираха почитателите на „ алените “ със своето неповторимо пирошоу, тя беше прекратена дза малко. В 70-ата минута обаче не се игра към 15-ина минута, откакто основният арбитър Георги Кабаков реши да приключи мача и да прибере играчите на Лудогорец поради последователите на домакините, които не стопираха да замерят с всевъзможни предмети капитанът на „ орлите “ – Кирил Десподов, който е някогашен футболист на ЦСКА.



В 53-ата минута мачът трябваше да бъде спрян за известно време, откакто почитателите на ЦСКА пуснаха димки и факли от трибуните и озариха стадиона със ужасно пирошоу

Това обаче очевидно се отрази на играчите на Саша Илич, които незабавно след подновяването на играта получиха гол. Като цяло срещата беше равностойна, само че резултатът можеше да бъде друг, ако през първата част Браян Морено беше отбелязал най-чистото състояние за " алените ". 

Така ЦСКА загуби изкючително значим мач в борбата за купата и отстъпи първото си място на разградчани. След този триумф актуалните първенци превзеха върха с 68 точки, с една повече от " алените " при оставащи два мача до края на постоянния сезон. Все отново двата отбора ще се срещнат още веднъж в плейофите, където Лудогорец ще бъде хазаин, в случай че не настъпи смяна в класирането в идващите две срещи.

В тях столичани гостуват на Хебър Пазарджик и одобряват Ботев Враца, до момента в който " орлите " домакинстват на Берое и пътуват до Пловдив за конфликт с Ботев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР