Българският RSS четец Inoreader e сред най-добрите приложения в сегмента,

...
Българският RSS четец Inoreader e сред най-добрите приложения в сегмента,
Коментари Харесай

Българският Inoreader е най-добрият RSS четец в селекция на Wired

Българският RSS читател Inoreader e измежду най-хубавите приложения в сегмента, съгласно селекция на влиятелното издание за технологии Wired.

Инструментът за подбиране на потоците от информация в Интернет и усъвършенстване на наличието е основан от инженера Йордан Йорданов, създател и изпълнителен шеф на " Иннолоджика ". Приложението на българската компания даже е оповестено за „ най-хубаво като цяло “ от създателя на селекцията Скот Гилбърдсън.

Независимо дали ви е писнало от обществените медии, желаете да избягате от безкрайните вести или просто да четете новините си на едно място, RSS четецът ви оказва помощ да дестилирате и потребявате наличието, което в действителност ви интересува, през една страница, разяснява Гилбърдсън. Той употребява RSS технологията повече от десетилетие.

Авторът селектира другите приложения на пазара в няколко категории, измежду които „ най-хубаво за начинаещи “ (където е селектирано известното Feedly), „ най-хубаво за дизайнери “ (Feedbin), „ най-хубаво, основано на браузър “ (Vivaldi), “направи си самичък ” (Newsblur, което е с отворен код). Българският Inoreader води селекцията и освен е разгласен за Best Overall – създателят на Wired акцентира преимуществата му пред най-популярния RSS читател – Feedly.  

Бизнес, основан от персонална нужда

Идеята за Inoreader се ражда малко след прекъсването на Гугъл Reader през 2013 година Като негов консуматор, разработчикът на приложения Йордан Йорданов се разочарова от хода на Гугъл и откакто не намира подобаваща опция, взема решение да сътвори нов инструмент. Тогава Йордан Йорданов е на 29 година с 8-годишен опит в създаването на програмен продукт. Първоначално основава Inoreader за себе си, само че осъзнавайки, че в нишата има място за нови играчи, разгласява приложението за общо прилагане. Разпространението му се случва напълно органично измежду други хора, разочаровани от прекъсването на Гугъл Reader.

Основен вложител в компанията е Иво Джоков, създател на тогавашния софийски снабдител на интернет " Мегалан " и главен вложител в Ozone.bg. 

В момента Inoreader има към 300 хиляди консуматори на ден, оповестяват от компанията за Profit.

10% тях употребяват приложението посредством няколко вида платени абонаментни проекти. Сред тях е Inoreader Pro, който предлага на клиентите си редица спомагателни функционалности и поддръжка за повече канали, открояващи българското приложение на пазара. Те са и част от аргументите влиятелната американска медия да го включи в селекцията си.

Wired за Inoreader

„ Добре планиран интерфейс, положителни варианти за търсене и разкриване, както и композиция от функционалности, комфортни за начинаещи, само че и доста варианти за напреднали консуматори “, показва в ревюто си Гилбърдсън.

Inoreader има уеб интерфейс, както и приложения за iOS и Android. Позволява на потребителите да интегрират наличието от обичаните си уеб сайтове. Те могат да прибавят имейл бюлетини, страници във Фейсбук, търсения в Twitter, подкасти, даже канали в Telegram.

Следването на Telegram канали, което единствено българската компания предлага, е мощно търсена функционалност от медии, анализатори на риск, финансови анализатори, споделя за Profit Андрей Любенов, маркетинг управител в Inoreader.

Напредналите консуматори ще харесат спомагателните функционалности, измежду които keyword monitoring. Тя разрешава да въведете основни думи и изречения, свързани със наличието, което ви интересува. Inoreader разпознава всички осведомителни излъчвания, съдържащи основните думи, създавайки персонализиран поток от наличие единствено по тази съответна тематика. Може да извършите и противоположното – да скриете публикации, съответстващи на някоя фраза.

Абонаментът Inoreader Pro предлага и добра система за автоматизация, с която създавате правила, посредством които филтрирате излъчванията си, давайки по-висок приоритет на едни по отношение на други, написа още Wired. Този проект дава и други забавни функционалности, като опцията за консолидиране с IFTTT и Zapier, офлайн режим за мобилните приложения. Включва и синхронизация на YouTube акаунта ви с RSS четеца – функционалност, която Feedly не има, написа Гилбърдсън.

Това, което създателят пропуща, е, че също като Feedly, Inoreader има интеграция с Evernote. Една от най-интересните функционалности е и превръщането на текста в аудио, прибавя Любенов.

Предизвикателства на растежа

Приходите на Inoreader към този момент са 2.4 млн. лева с съвсем 1 млн. лева облага за 2021 година, което е много солидна доходност, разясняват от компанията.  

Екипът е все по този начин от десетина души, защото остава мъчно намирането на способни и ангажирани програмисти на приложения. 

Въпреки това Inoreader продължава да се развива, като през последните две-три години навлиза на корпоративния пазар – от просто читател с положителни функционалности, приложението към този момент е доста добър артикул за медиен мониторинг, разкриване, събиране и дистрибутиране на информация.

Най-големият пазар на Inoreader е Съединени американски щати, поради положителната известност на сходен вид услуги там. На идващите места по пазарен дял се подрежда Япония, както и Франция, където съвсем всички държавни органи вършат медия мониторинга си с инструмента на българската компания.

Inoreader e главен инструмент в редакциите на редица огромни международни медии, споделя още Андрей Любенов. Приложението има и доста институционални клиенти – централни банки, министерства, посолства, даже полицейски сектори в Съединени американски щати. Използва се и от компания за диаманти в Ботсвана. 

10 години след основаването на продукта, Inoreader остава и най-използваният програмен продукт на телефона на създателя му Йордан Йорданов. Причината - опцията да управлява осведомителния си поток и да научава това, което го интересува, без да бъде обхванат от големия и гръмък поток, бълван ежедневно от другите платформи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР