Българският разследващ журналист и близък приятел на Алексей Навални -

...
Българският разследващ журналист и близък приятел на Алексей Навални -
Коментари Харесай

Христо Грозев: Навални бе единственият човек, който имаше шанс да смени Путин в близките 10 години

Българският проверяващ публицист и непосредствен другар на Алексей Навални - Христо Грозев, бе измежду първите, които разгласиха в обществените мрежи реакция за гибелта на съветския опозиционер.

Той написа: " Навални бе най-сетне погубен от Путин ". Както е известно, българинът бе измежду хората, създали кино лентата " Навални ", отличен с " Оскар " за най-хубава документална лента.

Грозев показа мнението си и преди минути пред БТВ. " Ще го запомня като единственият човек, който имаше късмет да смени Путин в околните 10 години.  Единственият човек, на който младата част на Русия бе повярвала и бе подготвена да излезе по улиците ", сподели той.

Запитан дали би трябвало да упрекваме международната общественост за това, че не й доближи време, или не направи задоволително да застане изрично зад освобождението на Навални, той отговори: " Абсолютно да. Цитирам анонимно представител на американското държавно управление, който сподели доскоро: " Трябваше преди една година да създадем всичко да го освободим, а не в този момент да стартираме. Тогава Путин беше малко по-малко зло ". 

Грозев разкри и кои са последните думи, които са си обменили с Навални: " Последно получих от него едно писмо, написано ръкописно. Беше доста красиво. В него пишеше: " Не мога да допускам, че тази концепция, която имахме, се случи - че спечелихме Оскар ". Много ми е комплицирано да си спомня за това писмо, защото беше доста оптимистично ".

Накрая водещата на БТВ Новините Виктория Петрова попита Грозев " След тези събития вие самият по какъв начин се чувствате? ", на което той отговори: " Не желая да разясня това, само че явно е тематика за размисъл ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР