Българският производител на ски и екипировка за международните марки Atomic

...
Българският производител на ски и екипировка за международните марки Atomic
Коментари Харесай

Фабриката за ски в Чепеларе ще има китайски собственик

Българският производител на ски и екипировка за интернационалните марки Atomic и Salomon " Амер Спортс България " скоро ще има китайски притежател. Фирмата, основана в Чепеларе, е част от договорката за придобиването на финландската й компания майка Amer Sports от китайския консорциум Anta Sports.

Според Reuters в петък азиатската група е удостоверила, че ще стане притежател на европейския производител против 4,6 милиарда евро или 5,23 милиарда $.

В консорциума присъединяване има китайския софтуерен колос Tencent, както и още една компания от азиатската страна - Fountainvest Partners, както и Anamered Investments, която е благосъстоятелност на канадския милиардер Чип Уилсън.

От компанията показват, че тя ще бъде ръководена без значение от групата на Anta, като ще има обособен ръб на шефовете. Акционерите на сдружението към този момент са дали своето единодушие за съглашението. Предложението е за 40 евро за акция на Amer Sports.

Финландското сдружение е измежду огромните производители на спортни артикули и екипировки, като е най-разпознаваемо с продуктите си от марките Salomon, Peak Performance, Atomic и Wilson. Нетните му продажби към края на декември възлизат на 2,6 милиарда евро, а облагата му за същия интервал е 215 милиона евро.

Компанията има индустриални бази в България, Австрия, Франция, Финландия, Канада и Щатите.

Фабриката в Чепеларе отваря порти през 1972 година, а лиценз за производството на ски от австрийската марка Atomic получава през 1982 година. Преди 10 години компанията е добита от Amer Group. В завода у нас целогодишно работят над 550 души. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР