Българският производител на радиатори Корадо-България одобри програмата за дялово участие

...
Българският производител на радиатори Корадо-България одобри програмата за дялово участие
Коментари Харесай

Корадо ще раздаде акции за 70 000 лева на служителите си

Българският производител на радиатори " Корадо-България " утвърди програмата за дялово присъединяване на чиновниците си. Компанията ще раздаде общо 12 000 акции, излиза наяве от решенията на общото заседание на акционерите, извършено през днешния ден.

Акционерите утвърдиха през днешния ден и дивидента за първото полугодие - по 0,10 лева на акция или общо 1,317 милиона лв..

Акции в " Корадо-България " ще получат всички чиновници на сдружението, които работят в него повече от една година и не са в развой на овакантяване, излиза наяве от решението. На тези критерии дават отговор общо 245 души - 205 служащи в завода, 31 административни чиновници и 5 мениджъра.

Всеки служащ в производството ще получи по 20 акции, в случай че работи в предприятието сред 1 и 3 години; 35 при претовареност сред 4 и 5 години и по 55, в случай че работи там над пет години. За чиновниците в администрацията броят на акциите е двоен, а петимата мениджъри ще получат по 180 акции.

Обраното изкупуване се чака в първата половина на октомври. В него могат да вземат участие мажоритарният и по-дребните акционери, като избраната от общото заседание цена е сред 80 и 85 % от последната подписана договорка преди вписването на решението в Търговския указател. Компанията е заделила 70 000 лв. за задачата. Раздаването на акциите ще завърши до края на годината.

Увеличаването на броя на акционерите ще разреши на сдружението да влезе в показателя SOFIX на Българската фондова борса.

През първото полугодие на 2019 година приходите на компанията набъбнаха с 2%, от 20,696 до 21,235 млн. лв. по отношение на същия интервал на предходната година. За първите 6 месеца на 2019 година КОРАДО-България е продала 259 хиляди броя радиатори при 251 хиляди за първото полугодие на 2018 година, което съставлява растеж от 3%. Печалбата остава на устойчиво равнище - 3,218 млн. лв. по отношение на 3,213 млн. лв. през 2018 година в изискванията на високи цени на суровините и динамично разрастващ се пазар през последните години. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР