Българският производител на биометрични технологии Биодит ще търси през Българската

...
Българският производител на биометрични технологии Биодит ще търси през Българската
Коментари Харесай

Български производител на биометрични технологии увеличава капитала си и готви експанзия на европейски пазари


Българският производител на биометрични технологии " Биодит " ще търси през Българската фондова борса (БФБ) 1,7 милиона лв.. Компанията набира капитал, с цел да продължи своята агресия отвън България във водещи европейски пазари за хотелски услуги.

Компанията възнамерява да издаде 1 милион акции. Всеки искащ да влага в акции от новата емисия може да го направи откакто първо придобие права и ги упражни, закупувайки акции на емисионна цена от 1.70 лева, като 13.820583 права дават опция за записване на 1 нова акция. Минимумът за триумф на нарастването е записването на 250 000 акции.

Началото на процедурата по нарастване на капитала е 26 август, а крайната дата за търговия с права, даващи опция за записване на нови акции е 8 септември. Аукционът за неупражнени права ще е на 14 септември, а крайната дата за записване и възнаграждение на акции от нарастването е 19 септември. Водещ управител по предлагането е ИП " Карол " АД.

" Всички набрани средства от пазара ще използваме за осъществяване на идната стъпка от развиването на компанията - навлизането на пазара в Испания, където към този момент имаме сполучливо осъществени планове, както и в най-малко още два европейски пазара ", споделя изпълнителният шеф на компанията Юлиан Софрониев.

" Бии Смарт Текнолоджис " дебютира на пазар beam на БФБ

Това става след сполучливото IPO

" Биодит " АД специализира в създаването и производството на системи за сигурност, надзор на достъп и работно време, основани на биометрична идентификация. Тя е първата компания, която дебютира на BEAM пазара (4 март 2021), а в този момент ще е и първата компания, която ще направи нарастване на капитала на пазара за напредък, опериран от БФБ. От листването до момента, цената на акциите на сдружението е повишена с над 90%, а броят на акционерите вложили в компанията се е нараснал два пъти.

Въпреки предизвикателната макроикономическа обстановка сега, броят на дневните консуматори на устройствата на Биодит се е нараснал с близо 60% през първото тримесечие на 2022 година по отношение на това на 2021 година Сред новите клиенти на сдружението има огромни и добре познати на българския пазар компании и комплекси като " Доверие Брико " АД (магазини " Мосю Бриколаж " ), хотел ДИТ Маджестик Бийч Резорт, к.к. Слънчев бряг, хотел ДИТ Еврика Бийч Клуб, к.к. Слънчев бряг и хотел Империал Палас Хотел, к.к. Слънчев бряг.
 Над 60 милиона лв. оборот за година на интернационалния пазар на БФБ. Акциите на Volkswagen AG са най-предпочитани от българите.
Топ 10 на най-предпочитаните от българите акции през годината

На BSE International са подписани 5 718 покупко-продажби за една година

" Нашата технология е една от дребното, която е в сходство с GDPR, не съдържа персоналните или биометричните данни на клиентите. Когато инсталираме системата на сървъра на дадена компания, тя не работи с персоналните данни на клиентите, а в системата се съдържат математически цифри - нули, единици и кодове. Хубаво е хората да знаят, че технологията, която използваме, ги пази и дава отговор на всички европейски регулации ", споделя Юлиан Софрониев.

" Биодит " АД си слага амбициозни цели за развиване на непознатите пазари през идващите две години най-вече посредством своите хотелски системи, като набраната сума ще бъде инвестиранa главно за маркетинг и продажби на артикули. Стратегията за интернационално уголемение в хотелската промишленост е основана на директни продажби или партньорства с дистрибутори на системи за надзор на достъп и работно време, производители на порти, телекомуникационни компании, софтуерни компании. Планиран е старт в предпочитания пазар за сдружението, Испания, както и на още два пазара, като се преглеждат опциите за Гърция, Италия, Германия и Англия.
 Кои акции на БФБ нарастнаха най-вече от дъното на пандемията преди две години?
Кои акции на БФБ нарастнаха най-вече от дъното на пандемията преди две години?

Все повече хора започнаха да се престрашават и да поглеждат и към родния финансов пазар
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР