Българският производител и дистрибутор на био храни в Европа Smart

...
Българският производител и дистрибутор на био храни в Европа Smart
Коментари Харесай

Производителят на Roobar набира нов капитал от БФБ - ето за какво ще го използва

Българският производител и дистрибутор на био храни в Европа Smart Organic ( " Смарт Органик " ) разгласи, че ще търси до 19,59 милиона лв. от вложителите. Компанията ще употребява главната част от бъдещия набран капитал от Българската фондова борса за довеждане докрай на завода в Божурище с спомагателна индустриална линия, както и за разширение на главната база на произвеждане, която се намира в Княжево.

Ако компанията притегли 19,6 милиона лв. от идното обществено предложение, ще й останат още близо 8 милиона лв.. За тях също има начертан бизнес проект.
 Снимка 321226
Източник:

" Тези към 8 милиона лв. ще отидат за възможни придобивания ", съобщи пред Bloomberg TV Bulgaria Яни Драгов - изпълнителен шеф на Smart Organic.
 Smart Organic построява индустриална база за 7 милиона лв. в Божурище
Производителят на Roobar строи индустриална база за 7 милиона лв. край София

Инвестицията е по-голяма от в началото плануваната

Миналата седмица компанията утвърди прехвърлянето на акциите на сдружението от пазара за дребни и междинни предприятия beam на главен пазар на Българската фондова борса (БФБ).

" Новата линия в Божурище ще направи продуктите на компанията по-специализирани и по-атрактивни, ще се разшири асортимента ", разяснява Драгов.

Плановете за агресия на Smart Organic включват немския пазар, тъй като точно той е бил най-силният по доходи през 2023 година. Умеличението за българското сдружение в Германия е с 34% или в размер на 26-27 милиона лв..

Плановете на Smart Organic включват и прилежаща Румъния и са за по-засилено наличие във всички канали на продажба.

Собственикът на компанията за био храни акцентира, че какаовата рецесия и непрекъснато покачващата се цена на продукта е най-сериозната опасност за производителите сега. Според Яни Драгов следва шоколадът да нарастне световно, а потреблението му да намалее.

Акциите на производителя на Roobar нарастнаха с съвсем 54% в последната година, а пазарната капитализация на сдружението надвишава 214,4 милиона лв..
 Smart Organic търси 19 милиона лв. от вложителите през БФБ
Производителят на Roobar търси 19 милиона лв. от вложителите през БФБ

Дружеството ще предложи малко над 1 милион акции по 19 лв. всяка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР