Българският премиер Бойко Борисов обвини политическите си противници, че се

...
Българският премиер Бойко Борисов обвини политическите си противници, че се
Коментари Харесай

Скандалът с Борисов, президента и дрона стана международна новина

Българският министър председател Бойко Борисов упрекна политическите си съперници, че се пробват да подкопаят държавното управление му за блокиране на България по пътя ѝ към еврозоната, написаха непознати медии. Специално внимание беше обърнато на отправените към президента Румен Радев обвинявания, че шпионира министър-председателя с дрон, получен от Китай, споделя БГНЕС.

Македонската осведомителна организация МИА разяснява, че реакциите в България не стихват след оповестените в общественото пространство фотоси от населяваната от премиера резиденция, на една от която се вижда по какъв начин той спи полугол. " Съпартийците на Борисов показаха омерзение от постъпката, а тези на страната на Радев се питат, за какво въобще някой би снимал скрито българския министър председател, до момента в който спи ", написа организацията.

Медиите обръщат особено внимание на обстоятелството, че на шкафчето до главата на българския министър председател има револвер. Не са оставени без внимание и пачките с банкноти от 500 евро и няколко златни кюлчета от друга фотография, които наподобява, се намират в същата тази спалня.

Брюкселското издание Euractiv напомня, че преди седмица неизвестен адресант даде на медиите запис, в който глас, сходен на този на Борисов, прави цинични мнения във връзка с различен политик, признава тормоз над компания и се подиграва с министър председатели на някои страни от Европейски Съюз. Изданието акцентира, че записът евентуално е изработен през април 2018 година

Борисов не оспори истинността на фотографията, на която той спи в държавната резиденция, само че твърди, че всичко останало е режисура, проведена от неговите политически съперници.

В коментара си " Ройтерс " прецизира, че България, която е една от най-бедните страни на Европейския съюз, се надява да се причисли към така наречен чакалня на еврозоната през юли. Изданието цитира изявлението на Борисов, че влизането в банковия съюз ще обезпечи непоколебим контрол над паричните потоци и банките и ще сложи изрично в евроатлантическата общественост страната, известна като един от околните спътници на Съветския съюз.

Събитието съответства с формалното овакантяване на ГЕРБ от Цветан Цветанов, който съобщи, че тази политическа мощ се е трансформирала в център на " боязън, интриги и незначителност ", написа Euractiv.

Борисов усеща и натиска от двама олигарси, с които е в спор и които се крият от правораздаването зад граница - някогашния банкер Цветан Василев в Сърбия и някогашния " цар на лотарията "  Васил Божков, който е в Дубай. Божков съвсем непрестанно разгласява във Facebook обвинявания за корупция против Борисов.

Премиерът счита, че офанзивите против него са въодушевени от чужбина, като загатна, че от това печели Русия. Причината за тези офанзиви е, че през юли би трябвало да бъдат взети геополитически решения и това изнерви неговите съперници.

Ройтерс акцентира, че макар публичния яд поради корупцията в страната, известността на Борисов нараства на фона на пандемията. България отчита сравнително малко смъртни случаи от COVID-19, а две неотдавнашни изследвания на публичното мнение демонстрираха, че ГЕРБ води пред противниците си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР