Българският писател и редактор Владимир Зарев получи държавната награда "Св.

...
Българският писател и редактор Владимир Зарев получи държавната награда "Св.
Коментари Харесай

Писателят Владимир Зарев получи държавната награда Св. Паисий Хилендарски

Българският публицист и редактор Владимир Зарев получи държавната премия "Св. Паисий Хилендарски " за 2017 г, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Владимир Зарев бе отличен поради изключителния му принос за развиването на националната културна еднаквост и духовни полезности. Наградата му бе връчена персонално от премиера Бойко Борисов на публична гала в Гранитната зала на Министерския съвет.

Владимир Зарев е създател на 18 книги, измежду които трилогията "Битието ", "Изходът ", "Законът " и романите: "Разруха ", "Лето 1850 ", "Поп Богомил и съвършенството на страха ", "Хрътката ", "Хрътката против Хрътката ". Негови произведения са превеждани в Чехия, Полша, Унгария, Румъния, Турция, Хърватия, Сърбия, Германия.

Владимир Зарев, представен от БГНЕС, уточни, че за него е особена част и горделивост да стане притежател на огромната държавна премия.

От своя страна министърът на културата Боил Банов цитира Зарев, който споделя, че свободата е форма на разграничение и колкото по-различен е един човек, толкоз повече отстоява себе си. За нас е част да бъдем съвременници на един създател, който бележи пътя на модерни и бъдещи създатели, акцентира Банов
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР